Transfer de senzație: Carmen Țurlea a semnat cu deținătoarea Ligii Campionilor, Pomì Casalmaggiore

carmen turlea pomi prezentare italia
carmen turlea pomi prezentare italia
Carmen Turlea, la prezentarea oficiala de la Pomi

Carmen Țurlea este eroina celui mai mediatizat transfer din ultimele 24 de ore din voleiul mondial. La 41 de ani, pe care îi va împlini la 18 noiembrie, ea va juca în următorul an la deținătoarea Ligii Campionilor la volei feminin, Pomì Casalmaggiore.

Carmen Țurlea a fost prezentată la noua sa echipă azi, la finalul antrenamentului. ”Am început deja antrenamentele, pentru că ne așteaptă Campionatul Mondial al Cluburilor de la Manilla. Eu sunt decisă să dau totul pentru această echipă”, a declarat jucătoarea care evoluează pe postul de universal.
Ea a recunoscut că multă lume a fost mirată când a auzit de acest transfer: ”Multă lume m-a întrebat: ce faci? Învă mai vrei să joci? Iar eu le răspund: îmi place enorm să joc volei. În anul acesta, când mi s-a oferit ocazia de a juca la o echipă precum Pomi, am spus: de ce nu? Le mulțumesc că au avut încredere în mine”, a mai spus Țurlea, cea care, la 41 de ani, va fi veterana lotului.

Carmen Țurlea este una dintre cele mai valoroase jucătoare de volei din România ultimilor 20 de ani. Ea a jucat doar în Italia începând din 1997, adică de 19 ani! În acest interval a cucerit două titluri de campioană, în 2001-2002, cu Volley Bergamo, și în 2012-2013, cu River Piacenza. De asemenea, mai are o Cupă a Italiei, obținută în 2012-2013 cu River Piacenza, dar și Cupa CEV, câștigată în 2009-2010, cu RV Busto Arsizio.

Până să plece în Italia, Carmen Țurlea a mai cucerit două titluri și în România, ambele cu Rapid, în intervalul 1994 – 1996.

În final, pentru că îmi place să fac lucrurile corect, trebuie să îi mulțumesc indirect pentru această știre lui Vladimir Bacșiș. El a fost primul din România care a postat pe Facebook vestea acestui transfer.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns