Turcia, noua campioană europeană U19 la volei feminin. Serbia și Belarus au completat podiumul

Turcia a cucerit pentru a doua oară titlul de campioana europeana U19

S-a încheiat în weekend turneul final al Campionatului European feminin de volei Under 19. Turcia este noua campioană a continentului.
În finala pentru aur, Turcia a învins cu scorul de 3-2 (25-17, 16-25, 23-25, 25-16, 15-8) Serbia, obținând al doilea titlu continental la această categorie de vârstă, după cel cucerit în 2012, când turneul final a avut loc la Ankara. Acum, competiția s-a disputat în Bosnia & Herțegovina și Croația, iar finalele în prima țară, la Zenica.

Turcia a cucerit pentru a doua oară titlul de campioana europeana U19
Turcia a cucerit pentru a doua oară titlul de campioana europeana U19 (FOTO: CEV)
Naționala Serbiei a obținut argintul la Europeanul U19
Naționala Serbiei a obținut argintul la Europeanul U19 (FOTO: CEV)

Medaliile de bronz au fost obținute de Belarus, care a dispus în finala mică, scor 3-1 (25-18, 25-21, 23-25, 27-25), de Franța.

Naționala din Belarus a cucerit a doua medalie de bronz din istorie la Europenele Under 19
Naționala din Belarus a cucerit a doua medalie de bronz din istorie la Europenele Under 19 (FOTO: CEV)

La această competiție au participat doar 9 selecționate naționale, după ce Italia, Germania și Rusia s-au retras de teama coronavirusului. Din păcate, naționala noastră U19 nu s-a calificat, chiar dacă era vorba de generația care a cucerit argintul la FOTE și a ocupat locul 6 la Campionatul Mondial. Numai că un regulament ciudat face clasamentul la o anumită vârstă nu pe baza rezultatelor avute de acea generație de la formare până în momentul realizării ierarhiei, ci îl face pe baza performanțelor obținute de echipele anterioare de la acest nivel de vârstă. Astfel cum calificările au fost anulate, participantele la Europene s-au stabilit pe baza clasamentului european de la Under 19, iar acesta nu arăta deloc bine pentru formația noastră, care a rămas acasă.
Naționala similară a României a învins toate cele trei medaliate în ultimele confruntări directe

Sunt convins că dacă ar fi participat și dacă ar fi fost în formulă completă – nu sunt deloc sigur că formația turcă Yesilyurt i-ar fi permis Alexiei Căruțașu să participe, de exemplu – România ar fi fost una dintre candidatele la o medalie. De exemplu, ”tricolorele” antrenate de Marius Macarie – recent numit antrenor principal la naționala feminină Under 17 – au satisfacția că au învins toate cele trei medaliate în ultimul meci direct disputat cu ele. Pe Turcia și pe Belarus le-au întrecut la Campionatul Mondial, iar pe Serbia la Campionatul Balcanic.

În încheiere, să spunem că România a fost reprezentată totuși la turneul final, de arbitrul Benone Vișan. Acesta a oficiat în 5 partide, în 3 fiind Arbitru 1, printre acestea numărându-se și semifinala Turcia – Belarus 3-1.

Benone Vișan a conduc 5 meciuri la Campionatul European U19 (f), printre care și o semifinală
Benone Vișan a conduc 5 meciuri la Campionatul European U19 (f), printre care și o semifinală (FOTO: CEV)

Brățara cu charm ”Volleyball Girl” este unul dintre produsele cele mai căutate pe Doarvolei Shop. Puteți vedea mai jos mai multe modele, iar pe site puteți afla detalii despre ele și despre culorile disponibile. Pentru comenzile mai mari de 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal

Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns