Un voleibalist din San Marino, Lorenzo Benvenuti, va juca în prima ligă italiană, la Azimut Modena

Lorenzo Benvenuti e primul jucator de volei din San Marino legitimat in Serie A la volei masculin

În voleiul european s-a scris o pagină de istorie, care ne dovedește că atunci când există voință, dedicare și multă muncă, se poate ajunge acolo unde toată lumea visează, dar foarte puțini reușesc. Un jucător de volei din San Marino va evolua în prima ligă italiană!
Lorenzo Benvenuti este cel mai bun produs al voleiului din San Marino și el va juca, din sezonul următor, la una dintre cele mai cunoscute formații europene: Azimut Modena. Antrenor îi va fi legendarul Julio Velasco.

În vârstă de 24 de ani, Benvenuti are o înălțime de 1,87 m și evoluează pe postul de libero din 2015, de când a fost legitimat la Conselice, în Serie B1. În ultimul sezon a evoluat la Celanese Forli, în Serie B. ”Eu mersesem acolo să joc pe postul de secund, dar m-au mutat pe libero după ce titularul s-a accidentat. M-am descurcat foarte bine și am rămas pe acest post”, a declarat Benvenuti, care provine dintr-o familie cu tradiție în voleiul din San Marino. Tatăl lui a fost jucător, antrenor al naționalei și președinte al Federației, iar mama fostă jucătoare de volei. Tatăl lui Lorenzo a decedat acum câțiva ani și de atunci în fiecare an se organizează în această țară, în memoria lui, mai multe competiții care îi poartă numele.

Statul San Marino are 61 de kilometri pătrați și 33.562 locuitori, adică aproape numărul locuitorilor orașului Dej, care la recensământul din 2011 avea 33.497.

În ceea ce privește transferul său la Modena, Lorenzo Benvenuti, care e component al naționalei din San Marino, spune că este un vis devenit realitate: “Încă încerc să realizez exact ce mi se întâmplă, dar cu cât mă gândesc mai mult, cu atât mi se face mai mult pielea de găină de emoție. Voi evolua alături de jucători de elită pe care îi vedeam până acum doar la televizor, precum Ivan Zaytsev, Maxwell Holt, Simone Anzani, Denys Kaliberda, Micah Christenson și Salvatore Rossini. E ceva incredibil pentru mine”, a recunoscut voleibalistul din San Marino.
El a povestit că atunci când a fost sunat de directorul sportive de la Modena a crezut că e o glumă a unui prieten. ”Când directorul sportiv de la Modena, Andrea Sartoretti, m-a sunat pe 18 iunie să mă întrebe dacă sunt interesat să joc pentru echipa lor, am crezut că e o glumă a unui prieten. Nu mă așteptam deloc la asta. Vara trecută am făcut câteva antrenamente cu cei de la Bunge Ravenna și Vero Volley Monza, dar rezultatul nu a fost unul fericit”, a mai spus Benvenuti. Până va începe antrenamentele cu noua echipă, el evoluează în circuitul italian de volei pe plajă, acolo unde a și fost câștigător al unei etape anul trecut.

Lorenzo Benvenuti a devenit, astfel, cel mai important jucător din istoria micuțului său stat. Înaintea lui, voleibalistul la care se raportau toți era Valerio Guagnelli. Născut și crescut în Franța, acesta a jucat în prima ligă franceză și în Serie A2, din Italia.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns