Unul dintre cei mai importanți arbitri din volei, rusul Andrei Zenovich, s-a retras după 40 de ani de activitate

Andrei Zenovich a primit un trofeu la ultimul meci arbitrat în carieră

Unul dintre cei mai importanți arbitri din voleiul mondial, rusul Andrei Zenovich, s-a retras din activitate după o carieră de 40 de ani!
Arbitru de volei din 1980, Zenovich, care a fost unul dintre cei mai apreciați oficiali ai ultimelor decenii, a devenit arbitru de top în fosta Uniune Sovietică în 1988, atunci când a început să conducă meciurile din campionat și cupă. Arbitru internațional din 1995, Zenovich a condus nu mai puțin de 550 de meciuri în străinătate. El a oficiat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice – printre care și finala feminină din 2012, dintre Brazilia și SUA și cea masculină din 2016 dintre Brazilia și Italia -, doar ghinionul numit Covid-19 făcând să nu bifeze și la o a patra ediție a Jocurilor Olimpice, la Tokyo, în acest an.

De asemenea, are în palmares prezențe la 6 Campionate Mondiale (4 feminine și două masculine), 9 Campionate Europene și partide conduse, din 1997, anual, în Cupa Mondială sau recent înființata VNL. În plus, are sute de partide arbitrate în cupele europene.

Andrei Zenovich a primit un trofeu la ultimul meci arbitrat în carieră
Andrei Zenovich a primit un trofeu la ultimul meci arbitrat în carieră

Ultimul meci al lui Andrei Zenovich a fost finala Cupei Rusiei, din weekend, câștigată cu 3-0 de Dinamo Moscova, echipa lui Țvetan Sokolov, în fața lui Zenit St. Petersburg.

Chiar dacă s-a retras, Zenovich va fi implicat în continuare în voleiul european, el fiind ales în Comisia Europeană a Arbitrilor, de unde se va ocupa de creșterea viitorilor mari arbitri internaționali de pe continentul nostru.
ALIMENTEAZĂ-ȚI DRAGOSTEA PENTRU VOLEI CU PRODUSELE DE PE DOARVOLEI SHOP Pentru comenzi mai mari de 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns