Veste șoc în voleiul masculin: Steaua s-a retras din Divizia A1! Campionatul va avea doar 11 echipe

steaua volei echipa cupa challenge

Apărută acum o săptămână sub formă de zvon, o știre care pare o glumă proastă s-a transformat în realitate în cursul zilei de miercuri: Steaua s-a retras din Divizia A1.
De fapt, exprimarea corectă e că nu s-a înscris în noua ediție a campionatului Diviziei A1, dar fiind vorba despre o formație care și-a obținut pe teren dreptul de a juca pe prima scenă a voleiului masculin românesc, putem spune că este vorba e o retragere.

Ocupantă a locului 6 în ultimul sezon, dar medaliată că bronz acum un an, Steaua este una dintre cele mai importante echipe ale voleiului românesc masculin. Din păcate, s-a luat această decizie, nimeni nu a comunicat de ce (dar voi încerca să aflu), care sărăcește un sport și așa cu foarte puține valori.

Nu se știe încă dacă Steaua se va înscrie în Divizia A2 sau va dispărea de tot din peisajul voleibalistic autohton. Sper ca măcar prima variantă să fie adevărată, pentru că acest sport are nevoie de Steaua, așa cum are și de Dinamo, Zalău, Craiova sau Explorări, ca să dau doar câteva exemple de echipe de tradiție în întrecerea internă.

Astfel, campionatul Diviziei A1 la volei masculin va avea în ediția 2019/ 2020 doar 11 echipe, asta în cazul în care nu se retrage cineva, după modelul ultimilor ani.Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

3 thoughts on “Veste șoc în voleiul masculin: Steaua s-a retras din Divizia A1! Campionatul va avea doar 11 echipe

    1. Daca nu stii sa faci diferenta intre echipe de traditie – de care se vorbea in material – si echipe de moment, asa cum este Arcada, nici nu am nevoie să mă sustii. Galatiul a promovat pe prima scenă în 2013 si anul asta a castigat primul titlul din istorie, ce tradiție are, față de celelalte?

  1. 90% dintre echipe se retrag din motive financiare. O echipa de liga 1 nu poate supravietui doar cu bani de la sponsori, fara sprijinul financiar masiv al primariei orasului respectiv(c.s.m.urile) sau cele universitare, fara banii alocati de minister. Nu stiu daca a postat cineva pe undeva, ce cheltuieli implica doar o etapa de divizia A1 jucata acasa!…paza, comentator, arbitrii(8)+observator federal, statistician, doctor, director de concurs, manipulator materiale..etc!

Lasă un răspuns