Victorie senzațională pentru echipa României la Europenele masculine! Am învins Turcia!

Bucuria jucătorilor români în meciul cu Turcia (FOTO: CEV)

Naționala masculină de volei a României a obținut o victorie extraordinară la Campionatul European masculin de volei, jucătorii demonstrând tuturor că au valoare. Tricolorii au învins cu scorul de 3-2 (25-22, 18-25, 25-21, 25-25, 17-15) Turcia, nimeni alta decât formația care anul acesta a promovat în VNL! Victoria e un cadou perfect pentru Robert Călin, centrul formației noastre împlinind chiar în această zi 23 de ani!
Încă din primul set s-a văzut că România e decisă să își vândă scump pielea. Așa că după ce au fost conduși cu 10-6 au avut una dintre revenirile cele mai spectaculoase din ultima vreme: 8 puncte consecutiv, astfel că scorul a devenit 14-10 pentru noi! De acolo a fost doar un duel al nervilor, cu turcii încercând să revină și noi apărându-ne avantajul. Calculele au ieșit perfect și România a câștigat primul set cu scorul de 25-22. Cu 8 puncte, Marian Bala a fost cel mai bun marcator al echipei noastre.

Speriați de replica românilor, turcii au intrat hotărâți pe teren și nu ne-au dat nici o șansă ăn setul al doilea, pe care l-au diminat de la un capăt la celălalt și pe care l-au câștigat cu 25-18. Principala armă a lor a fost blocajul, astfel că după ce în primul act turcii nu reușiseră niciunul, acum și-au luat revanșa, cu 6 puncte obținute prin acest procedeu.

De regulă, după o astfel de revenire în joc, echipa considerată favorită continuă să domine. În acest meci, Turcia era formația considerată favorită, însă românii au demonstrat că atunci când se concentrează, când ascultă indicațiile staff-ului tehnic și pun în aplicare ce au învățat la antrenament, pot să se bată cu oricine. Drept urmare, cu Rață pe modul „kill”, autor a 8 puncte, toate din atac, cu Butnaru făcând două blocaje esențiale pentru noi și cu Bala și cu Aciobăniței variind foarte bine atacurile din zona 4 sau din linia a doua, România a reușit să câștige setul cu scorul de 25-21.

Aflați în avantaj cu 2-1, tricolorii au avut un debut spectaculos de set patru. Au condus cu 6-2, cu 9-5, 13-8 sau 17-14, însă ceva s-a întâmplat la scorul de 19-15. Turcii au revenit în joc și pe tabelă, astfel că au ajuns să facă șase puncte consecutiv și să conducă, scor 21-19! Din păcate, în ciuda eforturilor jucătorilor noștri, diferența s-a dovedit a fi insurmontabilă, iar Turcia ne-a răpit șansa unei victorii de 3 puncte care ne-ar fi readus serios în cărțile calificării, adversarii impunându-se cu 25-23. Același Rață a dus greul în atac, el trecându-și în cont 7 puncte. Din păcate, și în acest set am suferit la blocaj, toată echipa nereușind decât un punct prin acest procedeu, prin Aciobăniței.

Setul decisiv a fost încă o dovadă că avem o echipă care nu cedează niciodată lupta și asta nu poate decât să mă bucure. Deși, conform manualelor de psihologie, ar fi fost șanse mari să aibă moralul zguduit de pierderea șansei imense a victoriei împotriva tuturor pronosticurilor, românii au intrat pe teren ca și cum nimic rău nu s-ar fi întâmplat. Drept urmare, au condus cu 5-1 și cu 7-4! Numai că din nou a apărut acea cădere în concentrare și în joc, care a permis adversarilor să revină! Drept urmare scorul a ajuns 9-10, apoi 10-11. Pentru că e meciul acela în care nimeni nu se poate considera învingător dinainte și suspansul trebuie menținut până la final, România a revenit la conducere, scor 12-11, a fost egalată, după care a revenit la conducere, 13-12. S-a trecut prin 13-13 înainte ca noi să avem prima minge de meci, 14-13! Am fost egalați, dar nu am renunțat și am avut și o a doua minge de meci, 15-14! Din nou am fost egalați, din nou am trecut în avantaj, având o a treia minge de meci: 16-15! Și victorieeeee!!!!!! Felicitări tuturor!
Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns