VIDEO: Laurențiu Lică s-a retras din naționala României. Iată interviul integral acordat pentru TVR

Căpitanul naționalei României, Laurentiu Lică, a fost desemnat pentru al patrulea an consecutiv voleibalistul anului 2019 de FRV

Laurențiu Lică, unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai voleiului românesc de după Revoluție, a decis să se retragă din naționala al cărei căpitan a fost aproape un deceniu. El a făcut această destăinuire în cadrul unui interviu acordat celor de la TVR.
În vârstă de 40 de ani, Lică a declarat că a venit momentul să pună punct carierei internaționale, pentru a se putea concentra exclusiv pe activitatea de la echipa de club, SCM U Craiova. ”Anul trecut a fost ultimul pentru mine la echipa națională. De fiecare dată am venit cu mare plăcere la lot, dar acum momentul meu cu prima reprezentativă e la final. Vreau să mă concentrez și să-mi păstrez forțele pentru echipa de club, căci vreau să mai joc în continuare la Craiova”, a mărturisit Lică în interviul acordat lui Narcis Șelaru. Astfel, cel care a condus naționala României din postura de căpitan la primul turneul final al Campionatului European cu participare tricoloră după 24 de ani, pune capăt unei cariere internaționale de 20 de ani, începute în 1999.

Laurențiu Lică, alături de ceilalți căpitani ai naționalelor din Grupa A a Campionatului European
Laurențiu Lică, alături de ceilalți căpitani ai naționalelor din Grupa A a Campionatului European

În interviul pe care îl puteți vedea integral mai jos, Laurențiu Lică vorbește și despre noua generație de jucători, dar și despre ce ar trebui să facă ei pentru a continua să califice România la turneele finale ale Campionatelor Europene.
Laurențiu Lică: ”Arcada Galați merită titlul de campioană”

De asemenea, Lică a abordat și un subiect intens discutat în această perioadă, oprirea campionatelor din prima ligă și acordarea medaliilor conform ierarhiei de la finalul sezonului regulat, soluție adoptată și de țări cu un volei aflat la un nivel superior față de al nostru, cum sunt Polonia sau Rusia. El spune că ”Federația a luat o decizie bună. Atunci, când a început totul, ne gândeam cel mai mult la străini, care erau un pic panicați. Cred că s-a luat o decizie bună. Erau multe puncte, diferența cred că era foarte greu de recuperate. Erau 10 puncte și 8 meciuri. Galațiul merită acest titlu. Cred ca a fost cea mai puternică echipă din campionat. Noi terminăm pe locul 2, un loc onorabil”, spune Lică în același interviu. El a adus în discuție și problema jucătorilor, care ar fi fost văduviți de rezultatele unui sezon în care s-au antrenat, și-au sacrificat timpul și sănătatea și ”nu se putea șterge cu buretele tot”.

SCM U Craiova în Cupa Challenge la volei masculin
SCM U Craiova a participat în Cupa Challenge la volei masculin

Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori.

Laurențiu Lică: „Totul se va schimba după perioada asta”

În fine, un alt punct foarte important al discuției l-a reprezentat supraviețuirea voleiului după perioada de criză pe care o traversăm acum. Veteranul voleiului nostru e convins că din sezonul următor condițiilor nu vor mai fi la fel. ”Totul se va schimba după perioada asta. Cu toții suntem îngrijorați de ce va fi. Vorbim de o criză mondială. În sezonul viitor probabil că vom accepta să avem salarii mai mici, poate clubul nu-și va mai permite foarte mulți jucători, dar trebuie să fim conștienți că banii vor avea o altă valoare. Dacă până acum un străin primea o sumă, acum se va mulțumi cu mai puțini bani. Toți vom avea de învățat din asta”, a mai spus Laurențiu Lică.

Suntem și pe Instagram, acolo unde puteți vedea multe faze sau fotografii inedite din volei. AICI puteți vedea pagina de Instagram Doarvolei.

Mult mai multe declarații, pe mult mai multe teme, vă invit să aflați vizionând interviul integral acordat de Lică celor de la TVR.Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICIAndrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns