VIDEO: Penultima etapă a Cupei Mondiale de volei masculin programează alte 3 meciuri decisive. Iată unde pot fi văzute

cupa mondiala volei japonia
cupa mondiala volei japonia
Cupa Mondiala are tribune arhipline

Cupa Mondială de volei masculin din Japonia a ajuns la penultima etapă, una în care se dispută meciuri decisive pentru calificarea la Jocurile Olimpice. În acest moment cinci formații au șanse de a ocupa unul din primele două locuri din clasament care asigură prezența la Rio, dar marți, în urma rezultatelor, ar putea rămâne doar trei în cursă.

Polonia pare echipa cea mai avantajată, dar a ajuns în această situație prin forțele proprii, câștigând toate cele 9 meciuri de până acum. Marți, polonezii, care sunt campioni mondiali, vor juca împotriva Japoniei. Niponii nu mai pot prinde un loc de calificare, dar rămân periculoși prin prisma faptului că sunt gazde. Dacă vor învinge, așa cum e de așteptat, elevii antrenorului francez Stefan Antiga ar putea să fie deja calificați la Jocurile Olimpice dacă măcar un rezultat din celelalte două meciuri care contează va fi în favoarea lor.

Iată ce vreau să spun: tot marți se vor juca meciurile dintre Italia și Argentina și SUA și Rusia. Adică între echipele cu câte 8 victorii (Italia și SUA) și cele cu câte 7 victorii (Argentina și Rusia). Dacă marți înving SUA și Italia, atunci învinsele lor vor ieși din lupta pentru Rio. Dacă, însă, Argentina și Rusia vor câștiga marți, atunci Polonia va fi deja calificată la Jocurile Olimpice, iar miercuri vom avea o luptă în trei pentru ultimul loc calificant. Am mai spus-o și o repet, mă tot leg de numărul victoriilor deoarece clasamentul se face pe baza meciurilor câștigate, nu a punctelor acumulate.

Iată programul complet al meciurilor de marți de la Cupa Mondială

Link-urile pe care le vedeți mai sus sunt spre transmisiunile live de pe contul de Youtube al FIVB. Transmisia este foarte bună, iar dacă nu puteți să le vedeți în direct, puteți oricând să le urmăriți înregistrate, căci la același link se păstrează înregistrarea partidei respective. Orele din paranteze sunt cele ale României.

Pentru că știu că tuturor ne place să facem calcule, iată și programul etapei de MIERCURI, ultima a Cupei Mondiale de volei masculin

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns