VIDEO A fost sau nu atins fileul?

cupa mondiala serbia dominicana
cupa mondiala serbia dominicana
La prima vedere, blocajul nu a atins fileul

Introdusă de anul trecut la competițiile importante, verificarea video a unor faze litigioase apărute în timpul meciurilor de volei, dă naștere multor comentarii. Una dintre ele a apărut la meciul de azi, dintre Serbia și Republica Dominicană.

În primul set al meciului dintre Serbia și Republica Dominicană, din cadrul Cupei Mondiale din Japonia, partidă câștigată de europence cu 3-0 (18, 22,22), sistemul a fost pus la grea încercare. Spre disperarea selecționerul sârb Goran Terzic, cunoscut românilor din perioada în care a antrenat în România pe CSU Metal Galați (2006-2010), CSU Medicina Targu Mureș (două luni in 2010-2011) și pe Dinamo Romprest (2011-2012), arbitrii și sistemul video challenge nu au căzut la un acord, dând fileu atins de blocajul Serbiei, deși imaginile pe care tot ei le-au analizat ne demonstrează, la prima vedere, că nu a fost nici vorbă de așa ceva. Apoi, la o privire mai atentă, putem vedea că e posibil ca oficialii să fi avut dreptate, căci pare că una dintre jucătore atinge fileul la baza lui, într-o acțiune abia perceptibilă… Voi ce ziceți, a fost, sau nu a fost? Eu m-am utat de câteva ori până să descopăr o mișcare abia vizibilă a fileului, dar nu pot băga mâna în foc că nu a fost doar o iluzie optică.

Faza de mai jos, pe care vă invit să o urmăriți de la minutul 33.12 al înregistrării meciului, a dus scorul în primul set de la 22-16 la 22-17 pentru Serbia. Care a câștigat apoi setul cu 22-18, deci nu le-a ajutat prea mult pe adversare.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

One thought on “VIDEO A fost sau nu atins fileul?

Lasă un răspuns