Vineri avem tragere la sorți în cupele europene. 8 dintre cele 9 echipe românești își află adversarele

alba blaj volei

Săptămâna se încheie cu emoții pentru conducătorii echipelor românești înscrise în cupele europene. 8 dintre cele 9 formații înscrise în competițiile continentale își vor afla vineri adversarele.
La feminin avem cinci echipe înscrise în ediția 2018/ 2019 a cupelor europene la volei. Dintre acestea, doar CSM București nu are emoții, pentru că e direct calificată în grupele celei mai importante competiții continentale, Liga Campionilor. ”Tigroaicele” își vor afla adversarele în noiembrie.

Totuși, suntem interesați de Liga Campionilor vineri, pentru că în turul secund – grupele sunt considerate turul 4 – o avem pe Alba Blaj, vicecampioana precedentei ediții, al cărui turneu Final Four a fost chiar la București. Trebuie spus că acela a fost ultimul Final Four din istoria competiției, formatul schimbându-se din acest an, în care se va juca o finală clasică, între două echipe.

Din păcate, în competiția similară masculină nu avem nici o reprezentantă, campioana Tricolorul Ploiești refuzând participarea și înscriindu-se în Cupa Challenge. De altfel, formația s-a dezintegrat în ultima lună, mai având maximum patru jucători… Care oricum nu au antrenor, pentru că toată lumea a plecat spre zări mai senine, așa cum e normal când nu se întrezărește nimic bun la orizont.
În Cupa CEV, la feminin se vor afla în urne Știința Bacău și CSM Târgoviște. În competiția similară masculină, Arcada Galați e singura reprezentantă a țării noastre.

În fine, în Cupa Challenge, debutanta în cupele europene, Agroland Timișoara, e singura formație din țara noastră înscrisă în această întrecere. La masculin, în schimb, avem trei echipe. În afara Tricolorului, vor mai juca acolo Steaua și Volei Municipal Zalău.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns