VNL 2018 (m): S-au stabilit echipele calificate la Final 6. Componența grupelor și clasamentul final al primei faze

Echipa masculina de volei a Braziliei s-a calificat in turneul Final 6 in VNL 2018

Ediția inaugurală a Volleyball Nations League (VNL) la volei masculin a fost un succes excepțional după schimbarea formatului vechii Ligi Mondiale. Prima fază s-a încheiat duminică, iar acum se știu cele 6 echipe care vor participa la turneul final. De asemenea, se cunoaște și componența celor două grupe ale turneului Final 6 de la Lille.
În urma primei faze a VNL 2018, care a constat în cinci etape disputate sub forma unor miniturnee de trei zile (într-o etapă erau patru turnee în patru țări diferite, la care participau 4 formații), s-a realizat clasamentul final. Trebuie spus că fiecare țară din competiție a organizat cel puțin un turneu și cel mult două, iar împerecherile au fost făcute astfel încât fiecare echipă să joace contra tuturor celorlalte. Sistemul a fost foarte bun pentru că, spre deosebire de trecut, acum fanii voleiului puteau vedea la lucru nu doar o echipă vizitatoare, deci un meci, ci trei echipe, deci șase meciuri în decurs de trei zile, vineri – duminică.

Componența VNL 2018, ediția inaugurală a acestei competiții ce se dorește a fi anuale și care înlocuiește Liga Mondială, a fost stabilită astfel: cele 16 echipe participante au fost cele 12 care au jucat anul trecut în Liga Mondială 1, plus patru formații invitate: Bulgaria, Australia, Canada și Coreea de Sud.

La finalul primei faze,  s-au stabilit care sunt cele cinci echipe care, alături de Franța, organizatoarea turneului Final 6, vor lupta la Lille, în perioada 4-8 iulie, pentru titlul VNL 2018.

Cele două grupe ale turneului Final 6 au fost formate astfel: una din ocupantele locurilor 1, 4 și 5, iar a doua din echipele clasate pe pozițiile 2, 3 și 6. Astfel, a rezultat următoarea componență a grupelor:

Grupa A: Franța, Serbia și Brazilia

Grupa B: Rusia, SUA și Polonia.
Clasamentul primei faze VNL 2018 (m)

 1. Franța 12 victorii – 35 p
 2. Rusia 11 victorii – 34 p
 3. SUA 11 victorii – 33 p
 4. Serbia 11 victorii – 29 p
 5. Brazilia 10 victorii – 30 p
 6. Polonia 10 victorii – 29 p
 7. Canada 8 victorii – 25 p
 8. Italia 8 victorii – 24 p
 9. Germania 7 victorii – 23 p
 10. Iran 7 victorii – 21 p
 11. Bulgaria 6 victorii – 17 p
 12. Japonia 6 victorii – 15 p
 13. Australia 5 victorii – 15 p
 14. Argentina 4 victorii – 15 p
 15. China 3 victorii – 9 p
 16. Coreea de Sud 1 victorie – 6 p

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

3 thoughts on “VNL 2018 (m): S-au stabilit echipele calificate la Final 6. Componența grupelor și clasamentul final al primei faze

 1. Super, ne bucuram ca obtinem informatii. Tine-o tot asa…sau cu mai multe informatii. As vrea sa ma duc la Lille la turneu. Sa vad de unde pot face rost de bilete. Multumesc pentru informatii!!!

Lasă un răspuns