VNL 2019 (f): Avem meciuri senzaționale la Ruse, în Bulgaria, de marți până joi. Iată ce echipe participă

Echipa naționala a SUA a fost campioană mondială în 2014 la volei

A doua ediție a Volleyball Nations League (VNL), competiția care a înlocuit Liga Mondială în volei, începe săptămâna aceasta. Primele vor intra în teren fetele, iar iubitorii voleiului din România pot urmări de marți până joi la lucru peste Dunăre, la Ruse, câteva echipe de top din lume.
Ca și anul trecut, VNL se dispută de-a lungul a șase săptămâni. Primele 5 sunt dedicate meciurilor din grupe. Vor fi cinci etape în care se va juca în sistem de grupă, echipele fiind împărțite de fiecare dată în alte patru serii. Regulamentul spune că fiecare dintre cele 16 participante trebuie să organizeze minimum o grupă și maximum două, iar împerecherea este făcută astfel încât fiecare echipă să joace contra tuturor celorlalte de-a lungul preliminariilor.

Cele mai bune cinci echipe se vor califica la turneul final al VNL, care va avea loc în China. Dacă asiaticele vor face parte dintre primele cinci, atunci la turneul final se va duce și a șasea clasată.

Sistemul de disputare al VNL 2019

Sistemul de disputare este același cu cel din ediția trecută. Adică, în următoarele cinci săptămâni vom avea meciuri de marți până joi inclusiv în întrecerea feminină, iar de vineri până duminică partide în competiția masculină. La final se face clasamentul, în care primul criteriu de departajare îl reprezintă numărul de victorii, iar ultima clasată din grupul echipelor ”challenger” va retrograda.

Trebuie spus că în această competiție formațiile sunt împărțite în două categorii. La feminin, din categoria echipelor care nu au cum să cadă din VNL indiferent de loculo ocupat fac parte Brazilia, China, Germania, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Olanda, Rusia, Serbia, Thailanda, Turcia și SUA.

Categoria challenge este compusă din echipele Belgiei, Bulgariei, Republicii Dominicane și Poloniei. Practic, formația cel mai prost clasată va retrograda.Bulgaria e gazdă în VNL la Ruse, la Monbat Arena

Așadar, marți va debuta a doua ediție a VNL la volei feminin și, din fericire, Bulgaria este una dintre echipele calificate și, mai mult decât atât, este gazdă în prima etapă. Bulgăroaicele au câștigat anul trecut Challenger Cup, obținând promovarea în această competiție de elită, în locul Argentinei, care a retrogradat.

Spre bucuria noastră, șefii voleiului bulgar au programat meciurile din grupă la Ruse, la Monbat Arena, sala de 5.000 de locuri care a găzduit și partide din Campionatul Mondial masculin din 2018. Acțiunea petrecându-se la 60 de kilometri de București, iubitorii voleiului din România vor putea vedea pe viu, dacă doresc, câteva meciuri de mare clasă, pentru că la Ruse vor veni echipe foarte interesante și puternice. În afară de Bulgaria, la sud de Dunăre vor mai juca SUA, campioana mondială din 2014 și câștigătoarea ediției inaugurale a VNL, Japonia, o echipă mereu periculoasă și clasată între cele mai bune 6 echipe la ultimul Campionat Mondial, și Belgia, o formație de asemenea foarte bună.

Biletele nu se vând și online, sau cei de la FIVB nu au aflat încă link-ul. Dar cu siguranță veți găsi la casele de bilete de la sală tichete de intrare.SUA este marea favorită a grupei, Japonia are două fete de la CSM București

Fără îndoială, toți ochii la Ruse vor fi pe echipa SUA, una dintre forțele voleiului feminin. Legendarul antrenor Charles Kiraly a convocat atât jucătoare foarte cunoscute, printre care Kimberly Hill, MVP-ul Mondialului de acum cinci ani, dar și jucătoare care și-au făcut un nume jucând în campionatul universitar, NCAA.

La japoneze le veți recunoaște pe liberoul Kotoe Inoue și pe ridicătoarea Kanami Tashiro, ambele legitimate la CSM București.

Programul meciurilor de la Ruse

Marți, 21 mai

17.00 Belgia – SUA

20.30 Bulgaria – Japonia

Miercuri, 22 mai

17.00 Japonia – SUA

20.30 Bulgaria – Belgia

Joi, 23 mai

17.00 Belgia – Japonia

20.30 Bulgaria – SUA
Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Lasă un răspuns