VNL (F): SUA este campioana primei ediții. Turcia și China au completat podiumul

Ediția inaugurală a Volleyball Nations League (VNL) la volei feminin a fost câștigată de naționala SUA. Pe locul secund s-a situat Turcia, iar pe locul 3 echipa gazdă a Final 6, China.
În finala ediției inaugurale a VNL, SUA a învins cu scorul de 3-2 (17-25, 25-22, 26-28, 25-15, 15-7) Turcia, marea surpriză a acestei competiții. Astfel, americancele au cucerit frumosul trofeu pus la bătaie de FIVB, dar și cecul de un milion de dolari care a recompensat echipa campioană.

Turcia, vicecampioana, a pus mâna pe 500.000 de dolari.

În finala mică, China a învins cu 3-0 (25-18, 25-22, 25-22) Brazilia, marea deziluzie a ultimelor două zile.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns