Volei pe plajă CM U21 (f): Beata Vaida şi Adriana Matei au trecut de calificări

adriana matei beata vaida volei plaja
adriana matei beata vaida volei plaja
Adriana Matei si Beata Vaida sunt pe tabloul principal

Vicecampioane europene la volei pe plajă U22, Beata Vaida şi Adriana Matei confirmă şi la Nanjing valoarea pe care o au. Cele două au trecut azi de calificări la Campionatul Mondial U21, unde anul trecut au ocupat locul 5. Obiectivul stabilit de fetele noastre este calificarea în semifinale.

În calificările Campionatului Mondial de volei pe plajă Under 21 care se dispută, de azi, în China, la Nanjing, Adriana Matei şi Beata Vaida au câştigat clar ambele meciuri disputate, ajungând pe tabloul principal. Calificările au constat în trei tururi, disputate sub forma unor meciuri eliminatorii.

Fetele noastre au avut primul tur liber, după care le-au învins cu scorul de 2-0 (21-14, 21-15) pe polonezele Marta Lodej/ Magdalena Orlicka şi, în meciul decisiv, cu 2-0 (21-7, 21-15) pe cehoaicele Natalie Honzovicova/ Tereza Pluharova.
Ne bucurăm foarte mult că am trecut de calificări, chiar dacă suntem puţin obosite, din cauza căldurii foarte mari„, a declarat după meci Beata Vaida. Termometrele au arătat la ora meciurilor 34 de grade Celsius, organismul resimţind, din cauza umidităţii, 41 de grade Celsius, conform organizatorilor. „Am venit aici cu câteva zile mai devreme tocmai pentru a ne obişnui cu temperatura, dar totuşi e foarte greu de jucat când e atât de cald. Dar acesta e voleiul de plajă şi nouă ne place„, a mai declarat Beata pentru FIVB.

La rândul ei, Adriana Matei a recunoscut că nu le ştiau pe adversarele cu care au jucat, „dar le-am urmărit la încălzire şi am avut grijă să ne facem jocul nostru. Suntem foarte bucuroase că ne-am calificat pe tabloul principal. A fost greu azi, dar avem timp să ne odihnim până mâine, când sper că vremea va fi mai bună„, a declarat ea.

La finalul mini-interviului, Beata Vaida a dezvăluit şi care e obiectivul perechii române la acest Campionat Mondial: „Vrem să ajungem în semifinale. Acesta e visul nostru, deoarece anul trecut am terminat pe locul 5, iar acum vrem să obţinem un rezultat mai bun„, a declarat Vaida.

Cu acest succes, Beata Vaida şi Adriana Matei s-au calificat, alături de alte trei echipe, pe tabloul principal, acolo unde vor fi prezente 32 de formaţii. Acestea vor fi împărţite în 8 grupe de câte 4 echipe. Acestea vor juca fiecare cu fiecare, primele 3 clasate din fiecare serie urmând să se califice în faza meciurilor eliminatorii.

Competiţia se va încheia pe 16 iulie.

beata vaida volei plaja
Beata Vaida in atac

beata vaida adriana matei volei plaja
Adriana Matei si Beata Vaida sunt pe tabloul principal al Campionatului Mondial U21
adriana matei beata vaida volei plaja
Adriana Matei si Beata Vaida sunt pe tabloul principal
Adriana Matei volei plaja nanjing
Adriana Matei in atac

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns