Volei pe plajă (f): VICTORIE pentru Beata Vaida și Adriana Matei la Miguel Pereira. E primul succes românesc într-un turneu din circuitul mondial

Adriana Matei și Beata Vaida, la turneul de volei pe plaja de la Miguel Pereira 2018

Adriana Matei și Beata Vaida au scris o nouă pagină de istorie pentru voleiul pe plajă din România: au devenit prima echipă din țara noastră învingătoare într-un turneu din circuitul mondial de volei pe plajă! Ele s-au impus la Miguel Pereira, în Brazilia, turneu cotat cu o stea.
Adriana Matei și Beata Vaida au învins în finala competiției de la Miguel Pereira, de lângă Rio de Janeiro, cu scorul de 21-13, 21-18, perechea braziliană Aline Lebioda și Diana Bellas Romariz Silva.

CITEȘTE ȘI: Povestea calificării în finală a Adrianei Matei și a Beatei Vaida.

Pentru Adriana Matei și Beata Vaida, aceasta e prima victorie finală într-un turneu din circuitul mondial de volei pe plajă. Ele au scris o pagină de istorie în acest sport, pentru că au devenit prima echipă din România care a reușit să cucerească aurul la o competiție de o asemenea categorie. Pentru Adriana Matei a fost un cadou minunat pentru aniversarea zilei de naștere. Ea a împlinit 20 de ani pe 24 mai, în urmă cu trei zile.

Adriana Matei și Beata Vaida, la turneul de volei pe plaja de la Miguel Pereira 2018
Adriana Matei si Beata Vaida, învingătoare la Miguel Pereira 2018

Adriana Matei și Beata Vaida au ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice 2020 la volei pe plajă

Adriana Matei și Beata Vaida s-au pregătit în cea mai mare parte a anului în SUA și Brazilia. Ele se numără printre sportivele din România cu mari șanse de calificare la Jocurile Olimpice și pentru atingerea acestui obiectiv au nevoie de cât mai multe puncte în clasamentul mondial, iar acestea nu pot fi obținute fără o pregătire foarte bună și, desigur, prin participări la turneele importante din calendar.

Prin victoria de la Miguel Pereira, româncele și-au asigurat 200 de puncte în ierarhia mondială și  un cec de 1.000 de dolari. Înaintea începerii acestui turneu, Vaida și Matei ocupau locul 55 în clasamentul mondial, iar cu punctele pe care le vor primi după victoria din Brazilia ele vor intra în Top 50 mondial!

Adriana Matei si Beata Vaida, dupa calificarea in sferturile de finala ale turneului de volei pe plaja de la Miguel Pereira 2018
Adriana Matei si Beata Vaida au trecut in primul tur de o echipă din Suedia la Miguel PereiraRezultatele perechii Adriana Matei/ Beata Vaida la Miguel Perreira (Brazilia)

Grupă

Matei/ Vaida – Clara/ Thais 2-0 (21-14, 21-12)

Matei/ Vaida – Aline/ Diana 1-2 (23-21, 25-27, 12-15)

Tur 1

Matei/ Vaida – Stralman/ Stralman 2-0 (21-5, 21-7)

Sferturi de finală

Matei/ Vaida – Vitoria/ Juliana Simoes 2-1 (16-21, 21-17, 16-14)

Semfinale

Matei/ Vaida – Naiana/ Rachel 2-0 (21-9, 21-17)

Finală

Matei/ Vaida – Aline/ Diana 2-0 (21-13, 21-18)

adriana matei si beata vaida s-au calificat în finala turneului de volei pe plaja de la Miguel Pereira, din Brazilia
Beata Vaida și Adriana Matei au câștigat turneul de la Miguel Pereira

Adriana Matei și Beata Vaida fac volei pe plajă de patru ani

Adriana Matei și Beata Vaida sunt primele sportive din România care au renunțat la voleiul de sală în favoarea voleiului de plajă. Se întâmpla acum aproximativ patru ani, când cele două, componente ale naționalei feminine de cadete la acel moment, au renunțat la sportul tradițional în favoarea unei ”nebunii”, așa cum părea atunci. Acum, când cele două scriu istorie pentru România în voleiul de plajă, toată lumea le felicită pentru decizia lor, deși atunci o mare parte din oamenii de volei le criticau.

Iată câteva dintre premierele realizate de Adriana Matei și Beata Vaida în voleiul pe plajă din România.

Adriana Matei și Beata Vaida au fost primele românce învingătoare într-un satelit CEV la volei pe plajă

Anul trecut, în luna august, Adriana Matei și Beata Vaida au mai scris o pagină foarte importantă în voleiul pe plajă românesc. Ele s-au impus la satelitul CEV de la Larnaca, devenind prima pereche din România învingătoare într-o asemenea competiție.

volei plaja beata vaida adriana matei
Adriana Matei si Beata Vaida, cu medaliile după victoria de la LarnacaAdriana Matei și Beata Vaida sunt vicecampioane europene de tineret la volei pe plajă

Anul trecut, la Ljubljana, Adriana Matei și Beata Vaida au devenit vicecampioane europene de tineret, aducând prima medalie în acest sport pentru România. De atunci, componentele clubului CSM București, acolo unde s-au transferat de ceva vreme împreună cu antrenorul lor, Adrian Pricop, s-au axat pe acumularea punctelor pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2020, iar până acum pot spune că sunt în grafic.

beata vaida adriana matei podium ljubljana
Adriana matei si Beata Vaida, pe podium la Ljubljana

Adriana Matei și Beata Vaida au mai bifat o premieră: primele campioane din România la un turneu de volei pe zăpadă

Anul trecut, profitând de faptul că se aflau în cantonament de pregătire în Turcia, Adriana Matei și Beata Vaida au jucat la un turneu de volei pe zăpadă din circuitul european. Au câștigat titlul, bifând o nouă premieră pentru voleiul românesc. La scurt timp după acel succes, Beata Vaida acorda site-ului Doarvolei.ro un interviu în care dezvăluia ce presupune voleiul pe zăpadă și care e diferența față de cel pe nisip.

beata vaida adriana matei volei plaja podium
Beata Vaida si Adriana Matei, pe cea mai inalta treapta a podiumului

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns