Volei pe plajă, turneul FIVB Haga (f): Adriana Matei și Beata Vaida s-au calificat pe tabloul principal

adriana matei volei plaja haga

Adriana Matei și Beata Vaida s-au calificat în premieră pe tabloul principal al unui turneu de volei pe plajă de patru stele din calendarul FIVB. Haga este locul unde s-a rescris istoria pentru România.
Miercuri, Adriana Matei și Beata Vaida au învins, în primul tur al calificărilor, perechea scoțiană Beattie/ Coutts, scor 2-0 (21-6, 21-11). În meciul din turul final, româncele s-au impus cu același scor, 2-0 (21-14, 21-16), echipa din Grecia Kiragkouni/ Spiliotopoulou.

beata vaida adriana matei volei plaja haga
Adriana Matei, in atac la Haga

Calificate pe tabloul principal al celui mai important turneu la care au participat vreodată în World Tour – maximum de clasificare FIVB în ordinea dificultății sunt 5 stele, iar cel de la Haga are 4 stele – jucătoarele noastre au fost repartizate în grupa F a tabloului principal. Acolo vor juca joi împotriva principalelor favorite ale seriei, elvețiencele Betschart/ Huberli. Apoi, vineri, în funcție de rezultat, vor juca împotriva învingătoarelor sau învinselor din meciul Lahti/ Parkkinen (Elveția) – Gordon/ Bukovec (Canada).
beata vaida volei plaja haga
Beata Vaida, în acțiune la Haga

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns