Volei Turda Cristina Pîrv s-a desființat din lipsă de fonduri

Marea campioană Cristina Pîrv a simțit pe propria piele dezinteresul autorităților și al sponsorilor pentru voleiul autohton. Echipa pe care o manageria și care îi purta numele s-a desființat la doar trei ani de la apariția în lumea voleiului intern. 
După cum a declarat Cristina Pîrv, într-un comunicat de presă – ultimul – dat de clubul din Turda, zbaterile ei au fost în zadar, pentru că nimeni din Turda nu a fost dispus să vină să investească bani în echipa ei. Iar dacă nici un nume important din acest sport, cum e Cristina, nu a putut îndupleca pe nimeni din orașul în care ar trebui să fie cetățean de onoare (dacă e cumva, îmi cer scuze pentru eroare), atunci vă dați seama cât de greu trebuie să le fie celorlalți din volei, care de bine, de rău, reușesc să construiască echipe și să participe în campionat. Așa că jos pălăria în fața tuturor celor care investesc în volei și celor care au reușit să-i convingă să vină alături de cluburile lor într-o perioadă din ce în ce mai grea pentru toată lumea.

Echipa din Turda a fost înființată în urmă cu trei ani, iar în al doilea an de existență a promovat în prima divizie. Acolo, a terminat pe penultimul loc, retrogradând. Asta în ciuda faptului ca a avut antrenor brazilian și jucătoare din naționala Columbiei. Numai că lipsa unei săli – la Turda sala nu era omologabilă, așa că s-a jucat la Cluj-Napoca, în Sala ”Horia Demian” – și lipsa de experiență inclusiv a Cristinei Pîrv la nivel managerial a făcut ca echipa să piardă duelul cu Dacia Mioveni și să retrogradeze.

Dacă e să respectăm adevărul istoric, realitatea este că în ultimele două luni, Cristina s-a dat peste cap să reușească să reînscrie echipa în prima divizie, având în vedere că erau ceva locuri libere, numai că, deși la un moment dat perspectivele păreau favorabile, totul s-a năruit cam acum o săptămână – zece zile. Drept urmare, ideea participării în Divizia A1 s-a stins și, iată, s-a ajuns chiar la desființarea echipei.
Cristina Pîrv va continua doar cu Academia de Volei Pîrv 11

În ceea ce o privește pe Cristina Pîrv, aceasta va continua să crească viitoarele talente ale voleiului românesc, la Academia de Volei ”Pîrv 11” din Cluj-Napoca. Iată, în continuare, mesajul transmis de fosta internațională.

„Echipa pe care am înființat-o la Turda înseamnă extrem de mult pentru mine, este copilul pe care l-am crescut de la zero, cu multă speranță în suflet. Cred în continuare că în România se poate face performanță, dar de cele mai multe ori doar determinarea și dorința de a reuși nu sunt de ajuns. Pentru a face performanță la nivel înalt este nevoie de o susținere serioasă, iar din păcate, în țara noastră, la acest capitol, voleiul este lăsat la urmă. Le mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat pe plan financiar în demersul nostru, pentru că fără susținerea lor nu am fi ajuns aici. Din păcate, îmi dau seama că e extrem de greu să concurezi cu alte ramuri sportive când vine vorba despre bugete și sponsorizări. Mă doare sufletul pentru această decizie, dar a fost una bine cântărită și analizată împreună cu întregul meu staff, iar momentan considerăm că este oportun să procedăm astfel.

În următorii ani îmi voi focusa întreaga atenție pe creșterea și popularizarea voleiului în România, prin intermediul Academiei de Volei „Pîrv11” din Cluj-Napoca. Avem peste 100 de sportivi pe care îi creștem și sperăm ca prin toate demersurile pe care le întreprindem, atât eu, ca ambasadoare a voleiului românesc, cât și antrenoarele din cadrul academiei, să schimbăm mentalități vizavi de acest sport minunat, care merită să fie văzut, apreciat și nu în ultimul rând susținut”, a declarat Cristina Pîrv, conform unui comunicat remis de club.
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns