Voleibalist rus, dat jos din avion pentru că era prea înalt!

alexander kimerov volei
alexander kimerov volei
Alexander Kimerov e campion mondial Under 21

Un incident incredibil s-a petrecut în Rusia. Un voleibalist a fost dat jos din avion pentru că era prea înalt. Mai mult, riscă să fie dat în judecată de compania aeriană pentru că din cauza lui s-a amânat decolarea!

În vârstă de 20 de ani, Alexander Kimerov e considerat unul dintre viitorii mari voleibaliști ai Rusiei. Deocamdată e mare doar la stat, căci are 2,15 m. Totuși, are în palmares un titlu de campion mondial Under 21, cucerit acum doi ani, în Mexic, competiție la care a fost rezervă.

Legitimat acum la formația rusă Fakel Novîi Urengoi, el a fost dat jos din avionul unei companii low-cost deoarece este prea înalt şi nu i s-a permis să ocupe alt loc decât cel de pe bilet, care i-ar fi permis să stea confortabil. Incidentul a avut loc la Samara.
Alexander Kimerov a cumpărat bilet pentru un zbor al companiei Pobeda cu destinaţia Moscova. Din cauza înălţimii sale, sportivul nu putea însă să stea confortabil în locul specificat în bilet, astfel că s-a înţeles cu o pasageră să facă schimb de locuri. Însă regulile companiei interzic schimbul de locuri, prevăzând că pasagerii pot rezerva anumite locuri pentru o sumă suplimentară, atunci când cumpără biletul.  „Însoţitoarea de bord mi-a spus că locurile acelea sunt mai scumpe decât cele obişnuite şi a refuzat ca eu să îi plătesc pe loc suma pentru locul dorit de mine. Am 2,15 m şi nu puteam să stau pe locul meu, trebuia să stau cu picioarele pe culoar„, a explicat sportivul.

Angajaţii companiei aeriene au chemat poliţia, iar poliţiştii i-au cerut lui Kimerov să se dea jos din avion, așa cum vedeți în filmulețul de mai jos.

Penibilul situației a continuat, căci ca urmare a acestui incident, zborul a fost întârziat cu 40 de minute, iar compania Pobeda intenţionează să îl dea în judecată pe sportiv pentru recuperarea pagubelor cauzate de întârzierea zborului!

Fakel Novîi Urengoi, echipa la care activează Kimerov, activează în Superliga Rusiei din 2004.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns