Zenit Kazan a cucerit a patra oară consecutiv Liga Campionilor la volei masculin! Finala a fost dramatică

zenit kazan leon volei

Ultima zi a Final Four-ului Ligii Campionilor la volei masculin a fost  un adevărat festival pentru iubitorii voleiului. Ambele partide au avut cinci seturi, iar finala mare a fost de-a dreptul dramatică. S-a impus, la fel ca în precedentele trei ediții, echipa rusă Zenit Kazan.
În finala din acest an a Ligii Campionilor, Zenit Kazan s-a impus cu scorul de 3-2 (29-27, 18-25, 23-25, 25-23, 17-15) în fața italienilor de la Cucine Lube Civitanova, care pot spune că au scăpat trofeul printre degete. Ei au avut minge de meci în decisiv, dar au și condus în ultimul set cu 11-7, însă nu au știut să profite de acest avantaj, spre bucuria celor 7.000 de fani care au umplut până la refuz sala polivalentă din Kazan. Eroul local a fost cubanezo/ polonezul Leon, care a reușit 33 de puncte.

Pentru Zenit Kazan, aceasta e a șasea Ligă a Campionilor cucerită și a patra consecutivă. Adică domină competiția la un nivel nemaiîntâlnit.
Medaliile de bronz au fost cucerite de italienii de la Sir Colussi Sicoma Perugia, care au învins cu 3-2 (17-25, 29-27, 19-25, 25-23, 15-7) formația poloneză Zaksa Kedzierzyn-Kozle. Condusă din teren de coordonatorul Franței, Toniutti, echipa poloneză a condus cu 2-1 la seturi și părea la conducerea jocului, când totul s-a întors în favoarea lor, iar italienii au urcat a doua oară consecutiv pe podiumul Ligii Campionilor.

Sâmbătă, în semifinale, Cucine Lube Civitanova s-a impus cu 3-1 (25-21, 22-25, 25-15, 25-18) în fața formației Zaksa Kedzierzyn-Kozle, iar Zenit Kazan cu 3-0 (25-22, 25-20, 25-20) în fața celor de la Sir Colussi Sicoma Perugia.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns