A încetat din viață fostul internațional și selecționer al naționalei României, Constantin Chițigoi

Constantin Chițigoi a decedat la vârsta de 72 de ani

Lumea voleiului românesc este, de luni, 28 martie, mai săracă. Fostul component al echipei naționale și apoi selecționer al primei reprezentative, Constantin Chițigoi, a încetat din viață la vârsta de 72 de ani. 

În lumea voleiului nu cred că este cineva care să nu-l cunoască pe unul dintre devotați oameni pe care i-a avut acest sport. Născut în 1950, la București, domnia sa a fost component al naționalei de volei a României, cu care a ocupat locul 5 la Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972. De asemenea, a ocupat locul 4 la Campionatele Europene din 1975 și locul 6 la Campionatele Mondiale din 1974. Ca jucător, a activat la Rapid (1969-1974), devenind vicecampion național în 1972, și la Steaua (1974-1977), echipă cu care a terminat de patru ori pe locul secund în campionat.

Ca antrenor, Constantin Chițigoi a fost selecționerul naționalei masculine a României în perioada 1998 – 2001, dar a cucerit și de patru ori titlul național cu formația feminină Rapid între 1992 și 1996. De asemenea, a mai antrenat, printre altele, formațiile Calculatorul București, Elcond Zalău,”U” Craiova, ProVolei Craiova și Unic Piatra Neamț, dar și lotul național de juniori (1997).

În ultima perioadă și-a dedicat toată activitatea dezvoltării Academiei de Volei Titanii, pe care a înființat-o de la zero acum câțiva ani și pe care a reușit să o promoveze în Divizia A1, spre surprinderea tuturor celor care nu știau că atunci când domnia sa își pune ceva în minte, reușește. Pentru că așa era, un luptător până în pânzele albe pentru visele sale, un om pentru care voleiul însemna mai mult decât orice și căruia îi sacrifica totul.

În prima parte a acestui sezon era nelipsit de la meciurile din Capitală ale formației Olimpia Titanii, formată prin fuziunea dintre Olimpia București și Academia de Volei Titanii. Avea mereu o vorbă bună pentru jucători după meciuri și îi încuraja sau le dădea sfaturi atunci când simțea că au nevoie de ele. Pentru că știa exact când și ce să spună.

Ultimul meci la care a fost prezent în sală a fost Știința București – Olimpia Titanii, disputat la 26 ianuarie 2022 și încheiat cu victoria cu 3-0 a echipei antrenate de fiul său, Cristian, și în care nepotul său, Daniel, a strălucit. De acum, le va urmări partidele din Ceruri și sunt convins că va fi foarte mândru de ceea ce vor reuși cei doi în voleiul românesc și internațional!

Drum lin, Domnule Constantin Chițigoi! Dumnezeu să vă odihnească în pace!

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns