Alexia Căruțașu a jucat și a câștigat primul meci oficial cu naționala Turciei, la Europenele U22

Alexia Căruțașu a fost titulară la naționala U22 a Turciei

Alexia Căruțașu a devenit încă din primăvară eligibilă pentru naționalele Turciei, iar azi și-a făcut debutul într-un meci oficial. 

Alexia, care este rebotezată de turci Aleksia Karutasu (cel puțin foii de joc de pe CEV), a fost selecționată în naționala Under 22 a noii sale țări, cu care participă la Campionatul European destinat acestei categorii de vârstă. Iar la primul meci, cel cu Ucraina, câștigat de turcoaice cu scorul de 3-0 (25-21, 25-13, 25-18), Alexia a fost cea mai valoroasă jucătoare de pe teren. Ea reușit 22 de puncte, dintre care 5 din serviciu și 4 din blocaj, restul fiind din atac.

Turcia este în grupă cu Letonia și Italia, aceasta fiind și ordinea meciurilor din serie, cu primul meci având loc marți, iar celălalt miercuri. Competiția se dispută în Italia. Cele 8 echipe au fost împărțite în două grupe de câte 4, primele două clasate urmând să joace „în cruce”, în semifinale. În cealaltă grupă sunt Serbia, Cehia, Portugalia și Polonia.

Alexia Căruțașu a fost titulară la naționala U22 a Turciei
Alexia Căruțașu a fost titulară la naționala U22 a Turciei (FOTO: CEV)

Chiar dacă acum a jucat în primul meci oficial pentru Turcia, aceasta nu e prima experiență la națională pentru fosta internațională din România. În luna mai, ea a făcut parte din lotul lărgit al naționalei de seni0are a Turciei, care a pregătit participarea în VNL. Dar a fost reținută pentru competiție Melissa Vargas, care joacă pe același post. Cum regulamentul FIVB prevede că în lotul trecut pe foaia de joc este interzis ca o echipă să aibă mai mult de un jucător/ jucătoare naturalizat/ naturalizate, ea nu a avut cum să joace, așa că a avut o binemeritată vacanță. Dar ea rămâne în continuare în vederile naționalei de seni0are a Turciei, fiind chiar pe lista lotului lărgit pentru Jocurile Olimpice.

Alexia Căruțașu (nr. 14), în poza oficială de grup a naționalei feminine U22 a Turciei
Alexia Căruțașu (nr. 14), în poza oficială de grup a naționalei feminine U22 a Turciei (FOTO: CEV)

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

One thought on “Alexia Căruțașu a jucat și a câștigat primul meci oficial cu naționala Turciei, la Europenele U22

  1. Ruşinos, foarte ruşinos ! Eu de eram în locul matale nu o pomeneam în articol. Să o pomenească cei ce ne-au furat-o. Asta nu-i româncă şi nici nu a simţit româneşte vreodată. Probabil şi din cauza părinţilor care au dat de bine.Despre fratele ei este altceva, el acolo se formează şi e normal să beneficieze cei de acolo. Acelaşi lucru şi cu Leon.

Lasă un răspuns