Alexia Căruțașu s-a calificat în finala Ligii Campionilor cu VakifBank

Bucuria jucătoarelor de la VakifBank după calificarea în finala Ligii Campionilor (FOTO: CEV)

Vom avea o finală 100% turcească în Liga Campionilor la volei feminin. Iar Alexia Căruțașu va face parte dintre jucătoarele care se vor afla în sala din Torino la 20 mai. 
Deținătoarea trofeului, VakifBank Istanbul, formația la care este legitimată Alexia, a reușit o revenire fantastică în returul semifinalei cu Fenerbahce. După ce pierduse prima manșă cu 3-0 (25-10, 25-23, 25-20), într-o partidă considerată pe propriul teren, VakifBank a reușit să răstoarne rezultatul în returul de joi seară. Atunci, ea s-a impus tot cu 3-0 (25-22, 25-14, 25-22), ducând partida în „Setul de Aur”, pe care l-a câștigat cu 15-12.

Alexia (stanga), se bucură alături de coechipierele sale de calificarea în finala Ligii Campionilor (FOTO: CEV)
Alexia (stanga), se bucură alături de coechipierele sale de calificarea în finala Ligii Campionilor (FOTO: CEV)

Alexia, care va împlini 20 de ani la 10 iunie, nu a fost folosită, dar ea a jucat mult în acest campionat, în care este rezerva celebrei italience Egonu. Doar în campionat a fost trimisă în teren în 22 de meciuri, totalizând 55 de seturi. De altfel, ea e pe locul 4 în clasamentul general la punctele reușite din serviciu, cu 24 de ași. Lider e Arina Fedorovtseva, o adevărată forță a naturii, cu nu mai puțin de 67! Dar în rest Alexia are adversare „normale”, ocupantele locului secund, Mina Popovic și Anthi Vasilantonaki, ambele de la Galatasaray, având câte 27 de ași.

VakifBank Istanbul, la startul meciului din semifinala Ligii Campionilor, contra lui Fenerbahce
VakifBank Istanbul, la startul meciului din semifinala Ligii Campionilor, contra lui Fenerbahce (FOTO: CEV)

Adversara din finală a celor de la VakifBank vor fi rivalele lor de la Eczacibasi Dynavit Istanbul, care au învins în cealaltă semifinală pe Igor Novara. Meciul retur, câștigat de turcoaice cu 3-0, s-a încheiat cu o mare dramă, Julia Ituma (18 ani) decedând după ce a căzut de la fereastra hotelului în care era cazată delegația formației Novara.
Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns