Ankara respiră volei. Azi încep calificările olimpcie europene la volei feminin

calificari olimpice volei feminin ankara
calificari olimpice volei feminin ankara
Asa arata tabloul calificarilor feminine pentru Rio 2016

Anul 2016 începe spectaculos pentru iubitorii voleiului: au loc turneele de calificare la Jocurile Olimpice pentru formaţiile europene, atât la masculin, cât şi la feminin. Fetele sunt mai grăbite şi vor începe de azi.

La Ankara se va disputa de azi şi până vineri, 9 ianuarie, turneul feminin de calificare la Jocurile Olimpice pentru formaţiile europene. De-a lungul acestei săptămâni, 8 dintre cele mai bune formaţii ale continentului – cu excepţia Serbiei, care e deja calificată la Rio – se vor lupta pentru primul loc, cel care ocupă calificarea directă la Jcourile Olimpice de la Rio. Formaţiile clasate pe locurile 2 şi 3 vor mai avea o şansă de calificare, ele urmând să joace în turneul mondial de calificare la Jocurile Olimpice, care va avea loc în Japonia la finalul lunii mai.Cele 8 echipe participante sunt împărţite în două grupe, urmând să joace fiecare cu fiecare. Apoi, în semifinale, se merge pe sistemul „în cruce” (locul 1 contra locului 2). După cum v-am spus, câştigătoarea finalei va merge direct la Rio. Finalista şi câştigătoarea finalei mici vor merge în turneul mondial de calificare la Jocurile Olimpice.

Grupa A

Turcia

Germania

Olanda

Croaţia

Grupa B

Rusia

Italia

Belgia

Polonia

Programul zilei inaugurale cuprinde 3 meciuri: Olanda – Germania (ora 14.00), Polonia – Rusia (ora 16.30) şi Croaţia – Turcia (ora 19.30). Vestea bună e că toate partidele din turneele de calificare, atât la masculin cât şi la feminin, vor fi transmise în direct pe Laola1.tv.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

One thought on “Ankara respiră volei. Azi încep calificările olimpcie europene la volei feminin

Lasă un răspuns