Avem două echipe direct calificate în grupele Ligii Campionilor la feminin. Ce formații vor juca în cupele europene feminine 2022/ 2023

Volei Alba Blaj a cucerit a patra oară Cupa României

O veste minunată venită de la CEV! Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște vor participa direct în grupele Ligii Campionilor la volei feminin. România a primit două poziții după ce Rusia a fost exclusă din cupele europene. 
Cele două formații s-au înscris în timp util în competiție, adică până pe 6 iunie, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Iar dacă vă întrebați de ce să nu se fi înscris, vă reamintesc că la volei nu e ca la fotbal, unde o participare în Liga Campionilor te poate umple de bani. La volei nimeni nu se umple de bani din cupele europene, ba cred că ai toate șansele să ieși pe minus. Aici ai taxă de înscriere în competiție – destul de mare – și ai niște condiții de îndeplinit care îți scot alți bani din buzunar. Ești obligat să ai sală de o anumită dimensiune, ești obligat să asiguri transmiterea meciului la TV, ești obligat să ai sistem challenge, ești obligat să ai LED-uri în jurul terenului. Practic, o ții din obligație în obligație. Iar toate acestea costă bani, bani mulți.

Volei Alba Blaj este campioană pentru a șasea oară în Divizia A1
Volei Alba Blaj este campioană pentru a șasea oară în Divizia A1 (FOTO: Facebook/ Volei Alba Blaj)

Pe lângă asta mai ai și deplasări, cazări, cantonamente. Și trebuie să ai și niște jucătoare care să facă față competiției, adică trebuie să asiguri un fond de salarii peste medie. În plus, îți dai și programul peste cap, pentru că vei avea jocuri la trei zile, având în vedere că programul din campionatul intern sau din Cupa României trebuie respectat și el. Deci ai nevoie și de rezerve foarte valoroase, deci și mai scumpe, pentru ca titularele din cupele europene să poată fi odihnite pe rând în anumite meciuri. Așa că să știți că nu e deloc ușor să ții o echipă în Liga Campionilor, iar formațiile care s-au înscris chiar merită tot respectul nostru.

CSM Târgoviște a cucerit medaliile de argint
CSM Târgoviște a cucerit medaliile de argint (FOTO: Facebook/ CS Medgidia)

În Cupa CEV, unde România avea două poziții alocate, vom avea o singură reprezentată. Este vorba de CSO Voluntari, formația clasată pe locul 3 în clasament, care va participa în premieră în cupele europene. Cealaltă echipă cu drept de participare, CS Medgidia, nu s-a înscris.

CSO Voluntari a cucerit în premieră medaliile de bronz la volei
CSO Voluntari a cucerit în premieră medaliile de bronz la volei (FOTO: Facebook/ CSO Voluntari)
În Cupa Challenge, aveam tot două locuri. Unul a fost ocupat de CSM Lugoj, formația de pe locul 5, care a confirmat participarea, în timp ce Dinamo, ocupanta locului 6, a decis să se înscrie în Cupa Balcanică. Trebuie spus că inițial, până la excluderea echipelor din Rusia, ocupanta poziției a șasea din țara noastră nu putea juca în Cupa Challenge, așa că bucureștencele nu au luat în calcul această posibilitate și de aceea au anunțat de la început că ele vor să joace în Cupa Balcanică, pentru că aveau bugetul făcut de așa natură.

Bucuria formației CSM Lugoj după victoria din primul tur al Cupei Challenge (FOTO: Facebook/ CSM Lugoj)
Bucuria formației CSM Lugoj după victoria din primul tur al Cupei Challenge (FOTO: Facebook/ CSM Lugoj)

Surpriza vine din partea clubului care se anunță o nouă forță în Divizia A1, Rapid. Ocupanta locului 7 în trecuta ediție de campionat a depus o cerere pentru un wild-card în Cupa Challenge. Ea va primi un răspuns de la CEV în funcție de numărul de înscrieri în competiție. Giuleștencele vor avea o echipă puternică în sezonul viitor, cu multe jucătoare care vor juca în toamnă la Campionatul Mondial și cu un antrenor de talie mondială, Carlo Parisi.
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns