Beata Vaida, cinci victorii din șase turnee în Ungaria, fiind aproape de titlul național. Din toamnă trece la volei în sală

Beata Vaida și partenera ei au primit și 200.000 de forinți, în jur de 600 de euro

Beata Vaida, cea mai cunoscută jucătoare de volei pe plajă din România, a câștigat cinci dintre cele șase turnee la care a participat ultimele două luni în Ungaria. Cu toate că este într-o formă foarte bună, peste aproape o lună va începe antrenamentele pentru volei în sală.
Ultimul succes al Beatei Vaida a fost înregistrat în weekend, la Tata, acolo unde s-a desfășurat prima dintre cele trei etape ale campionatului national de volei pe plajă din Ungaria. În finală, Beata și partenera ei de doar 17 ani, Fansey Vecsey, au câștigat cu scorul de 2:0 (8, 13), meciul cu perechea Patrícia Jurajik/ Lilla Villám. Campioanele au fost conduse de pe margine de antrenorul Adrian Pricop.

Beata Vaida si partenera ei, la interviurile de după finală
Beata Vaida si partenera ei, la interviurile de după finală

După cum a mărturisit pentru doarvolei.ro, pentru Beata acesta a fost al șaselea turneu la care a jucat la volei pe plajă în Ungaria, reușind să câștige cinci dintre ele (ultimele 4 cu actuala parteneră, Fancsey Vecsey). ”Ne antrenăm în Ungaria de aproximativ două luni, iar de o lună și jumătate mă pregătesc împreună cu Fanni, partenera mea. Am participat în total la 6 turnee de beach în Ungaria din care am reușit să câștigăm 5. Primul titlu l-am câștigat cu o altă parteneră”, a spus Beata. La acea primă competiție, disputată la Hűvösvölgy , victime în finală le-au fost chiar campioanele naționale, Lutter Eszter/ Szombathelyi Szandra.

Beata Vaida și primul titlu cucerit în vara anului 2020 în Ungaria
Beata Vaida și primul titlu cucerit în vara anului 2020 în Ungaria

Ea spune că varianta plecării în Ungaria a fost singura posibilă dacă vroia să continue să facă sport la nivel înalt, în România lucrurile stând așa cum știm cu toții, cu competiții anulate, cu antrenamente făcute fără vestiare, cu distanțare socială și așa mai departe. În plus, sezonul intern de volei pe plajă a fost anulat prin decizia Comitetului Director al FRV. ”La momentul actual este cea mai bună variantă de a mă antrena. Aici sunt săptămânal competiții, iar la unele turnee sunt chiar peste 50 de echipe participante”, a mai spus Beata.

Beata Vaida și partenera ei, câștigătoare ale turneului de la Tata, prima etapă a campionatului national
Beata Vaida și partenera ei, câștigătoare ale turneului de la Tata, prima etapă a campionatului național din Ungaria (FOTO: Facebook/ Beach Volleybal Hungary)

Prin victoria de la Tata, ea a făcut un pas mare spre titlul de campioană a Ungariei, după ce a cucerit în anii trecuți medaliile de aur în România. Din cauza pandemiei, în această vară, în Ungaria se organizează doar 3 etape naționale în loc de 5, și cum Beata a câștigat-o pe prima, pornește deja cu șanse mari la câștigarea campionatului.

Beata Vaida și partenera ei au primit și 200.000 de forinți, în jur de 600 de euro
Beata Vaida și partenera ei au primit și 200.000 de forinți, în jur de 600 de euro, pentru victoria de la Tata (FOTO: Facebook/ Beach Volleybal Hungary)

Din toamnă va juca în campionatul Ungariei la formația Eotvos DSE Debrecen

După terminarea sezonului de volei pe plajă, Beata Vaida va renunța pentru o perioadă la meciurile pe nisip pentru cele clasice, disputate în sală. Ea este legitimată din februarie la formația maghiară de primă ligă Eotvos DSE Debrecen. ”Am jucat la ei și anul acesta, două luni înainte de pandemie, și acum mi-am prelungit contractul și pentru sezonul viitor. Sunt trăgător de zona 4. Dar inima mea oricum trage către beach”, a mai spus Beata Vaida pentru doarvolei.ro.
Beata Vaida ar putea juca pentru Ungaria în viitor

Succesele categorice obținute în etapele din această vară au adus tot mai mult în discuție posibilitatea ca Beata să joace în viitor pentru Ungaria în competițiile de volei pe plajă. Mai ales că antrenorul Adrian Pricop a declarat înaintea finalei, conform site-ul Federației Maghiare de Volei, că dacă ar lucra împreună un an, Vaida și partenera ei ar putea câștiga medalii în concursurile internaționale. Unde, dacă ar juca, ar face-o pentru Ungaria, pentru că perechile nu pot fi formate din jucătoare din țări diferite.

Apoi, pe același site e amintită posibilitatea naturalizării, specificându-se că peste doi ani, dacă va exista înțelegere între federațiile din cele două țări, se va putea petrece asta. Am întrebat-o despre această posibilitate și a dat singurul răspuns posibil în acest moment: „Chiar nu pot să-ți dau niciun răspuns, pentru că nu știu ce-mi rezervă viitorul”.

haga volei pe plaja beata vaida
Beata Vaida in atac la turneul de la Haga, din 2018

Beata Vaida, palmares impresionant la volei pe plajă

În vârstă de aproape 23 de ani, Beata Vaida a obținut, alături de Adriana Matei, cu care a jucat în perioada 2015-2018, cele mai importante succese ale voleiului pe plajă românesc: au câștigat titlul la turneul FIVB de la Miguel Pereira (Brazilia) în 2018. În 2017, ele reușiseră să se claseze pe un istoric – pentru România – loc 5 la Campionatul Mondial sub 21 de ani, în Lucerna. De fapt, anul 2017 a fost bun pentru ele. La începutul lui, ele câștigaseră ambele turnee de volei pe zăpadă la care au participat, pentru ca în a doua jumătate să obțină prima medalie la o competiție de senioare la volei pe plajă, în Cipru. Din păcate, acea pereche s-a destrămat, iar Beata nu a mai reușit să-și găsească o parteneră stabilă cu care să continue rezultatele foarte bune. Acesta a fost și motivul pentru care în februarie semnase pe trei luni cu Debrecen, în speranța că își va găsi o parteneră cu care din această primăvară să înceapă noi aventuri în voleiul pe plajă. Pandemia a dat sportul și planurile peste cap și astfel românca a decis să mai rămână cel puțin un an în voleiul clasic, care pentru ea nu e deloc o necunoscută.

Beata vaida si Adriana Matei pe podiul la Miguel Pereira, în Brazilia
Prima pereche românească pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la un concurs FIVB de volei pe plajă: Beata Vaida/ Adriana Matei, la ediția 2018 a turneului de la Miguel Pereira (Brazilia)

Beata Vaida a fost campioană națională la cadete în campionatul 2013/ 2014

Înainte de a trece la voleiul pe plajă, Beata Vaida a fost o foarte bună jucătoare de volei în sală. Componentă constantă a naționalelor de cadete și junioare, ea a făcut parte din echipa cu care formația CSM ADEP Satu Mare a cucerit titlul la cadete în ediția 2013/ 2014. Acela a rămas singurul titlul național obținut de voleiul din Satu Mare vreodată. Ultimul meci de volei în sală înainte de a semna cu Debrecen, în luna februarie, l-a susținut în 2015, odată cu desființarea echipei de senioare din orașul său natal.

Beata Vaida (nr. 8), componentă a echipei CSM ADEP Satu Mare, campioană națională de cadete în ediția 2013/ 2014
Beata Vaida (nr. 8), componentă a echipei CSM ADEP Satu Mare, campioană națională de cadete în ediția 2013/ 2014 (FOTO: FRV)

Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns