Campionatul European U16 (f): Naționala României debutează vineri. Iată programul meciurilor

nationala under 16volei feminin sperante
nationala under 16volei feminin sperante
Nationala feminina U16, după calificarea la Europene

Pentru a treia oară în acest an, voleiul juvenil românesc trăiește emoțiile unui turneu final al Campionatului European. De data aceasta, protagoniste sunt componentele naționalei Under 16.

Găzduit de Bulgaria, turneul final al Campionatului European feminin Under 16 va începe vineri. Cele 12 echipe calificate au fost împărțite în două grupe de câte 6 echipe.

Formația noastră face parte din Seria a II-a, alăuri de Belgia, Belarus, Cehia, Rusia și Turcia.Din Seria I, ale cărei partide se joacă la Sofia, fac parte Bulgaria, Grecia, Danemarca, Italia, Finlanda și Olanda.

Meciurile tinerelor tricolore vor avea loc în orașul Samokov, o mică localitate aflată la 44 de kilometri de Sofia. Chiar dacă are doar 27.000 de locuitori, Samokov este un adevărat centru sportiv, găzduind o sală polivalentă construită în 2008, dar și un complex de sporturi de iarnă, care cuprinde o pistă de schi fond, singura trambulină de sărituri cu  schiurile din Bulgaria, o pârtie de schi alpin și un parc pentru practicanții de snowboard.
Revenind la volei, trebuie spus că prima adversară a echipei noastre va fi Belgia, care s-a calificat la Europene din postura de câștigătoare a grupei C. Meciul deschide ziua inaugurală la Samokov, fiind programat vineri de la ora 15.00. Programul complet al meciurilor din grupa noastră îl veți putea citi mai jos.

Sistemul de disputare al competiției este deja cel consacrat la turneele finale: primele două echipe din fiecare serie se califică în semifinale, formațiile clasate pe locurile 3 și 4 în fiecare grupă vor juca pentru pozițiile 5-8, iar ultimele două clasate din fiecare grupă vor pleca acasă după prima fază.

Campionatul European U 16 (f): Programul meciurilor din seria a II-a

Vineri, 21 iulie

Ora 15.00: Belgia – România

Ora 17.30: Belarus – Cehia

Ora 20.00: Rusia – Turcia

Sâmbătă, 22 iulie

Ora 15.00: Cehia – România

Ora 17.30: Belarus – Rusia

Ora 20.00: Turcia – Belgia

Duminică, 23 iulie

Ora 15.00: Rusia – Cehia

Ora 17.30: Belgia – Belarus

Ora 20.00: România – Turcia

Marți, 25 iulie

Ora 15.00: Rusia – Belgia

Ora 17.30: Belarus – România

Ora 20.00: Cehia – Turcia

Miercuri, 26 iulie

Ora 15.00: România – Rusia

Ora 17.30: Belgia – Cehia

Ora 20.00: Turcia – Belarus

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns