
În Slovenia și Polonia debutează vineri, 26 august, cea de-a 20-a ediție a Campionatului Mondial masculin de volei. O competiție la care, după mulți ani, avem și noi un reprezentant: pe antrenorul Gianni Crețu, care este selecționerul Sloveniei, una dintre favoritele la medalii.
Gianni, care scrie istorie de mulți ani în voleiul mondial și care la finalul primăverii a cucerit Liga Campionilor, titlul de campion și Cupa Poloniei cu ZAKSA, a fost numit la 8 august în funcția de selecționer al naționalei Sloveniei și s-a apucat, evident, imediat de treabă. Toată lumea este extrem de mulțumită de colaborare, meciurile amicale au arătat un plus în jocul echipei față de perioada de dinainte, din VNL și, foarte important, lucru subliniat de toți specialiștii, chimia pe care Gianni o are cu jucătorii este una perfectă și s-a văzut și în amicalele câștigate în fața Egiptului și Iranului.

De altfel, pe mulți dintre actualii lui elevi i-a antrenat de-a lungul carierei, sau a fost adversarul lor în campionatele Poloniei sau Rusiei, deci toți știu exact valoarea tehnicianului nostru. Care scrie o nouă pagină de istorie, așa cum îmi tot place să spun, fiind primul antrenor român după 16 ani care va conduce o echipă la Campionatul Mondial. Înaintea lui a fost Stelian Moculescu, cel care l-a precedat și pe lista românilor câștigători de Liga Campionilor. Acesta a antrenat Germania în 2006, la Mondialele din Japonia, unde nemții, reveniți după 8 ani la competiția supremă, au terminat pe locul 9.
Franța, Germania și Camerun, adversarele Sloveniei
Culmea este că, precum un arc peste timp, una dintre adversarele Sloveniei din Grupa D este chiar Germania. Alături de aceasta, Gianni și jucătorii lui se vor mai confrunta cu campioana olimpică, Franța, care vine cu un moral senzațional după ce a cucerit și titlul în VNL, dar și cu Camerun.

Slovenii, care sunt co-organizatori ai Mondialului, alături de Polonia, după ce Rusia, gazda stabilită acum mai mulți ani, a fost exclusă din toate competițiile din cauza invaziei din Ucraina, vor disputa, evident, toate meciurile din grupă pe teren propriu, la Ljubljana. Acolo unde cei 12.000 de fani care vor umple, cu siguranță, arena Stozice vor face o atmosferă de vis.

Primul meci al Sloveniei va avea loc chiar vineri, în ziua inaugurală, contra Camerunului, de la ora 21.30, o partidă numai bună pentru tehnicianul român pentru a face ultimele setări ale echipei înaintea confruntărilor cu adevărat dificile.

Celălalt meci din serie va avea loc de la ora 18.40, între Franța și Germania, o confruntare în care francezii pornesc ca favoriți. Ei au și ascendentul ultimelor cinci victorii directe din ultimii ani în fața germanilor, dar și o experiență și o încredere mai mare, căpătată în urma câștigării importantelor titluri din ultimele 12 luni.

Ridicătorul formației Explorări Baia Mare, Taboada, face parte din lotul Cubei
Tot luni se vor mai disputa meciurile din prima etapă a Grupei D (Brazilia – Cuba, de la ora 12.00 și Japonia – Qatar, de la ora 15.00) și a Grupei C (SUA – Mexic, ora 18.30 și Polonia – Bulgaria, ora 21.30). Aflați în căutarea celui de-al treilea titlu consecutiv – performanță realizată înaintea lor de precedentele două campioane mondiale, Italia, respectiv Brazilia – polonezii vor juca tot pe propriul teren, la Katowice, acolo unde fanii vor face un infern pentru adversari și vor fi, cu siguranță, al șaptelea jucător pentru deținătorii titlului suprem.
În ceea ce privește meciul dintre Brazilia și Cuba, acesta va fi interesant din mai multe puncte de vedere. Unul este că la cubanezi ridicătorul de rezervă, Lyvan Taboada, este coordonatorul formației Explorări Baia Mare. El a avut prestații foarte bune în această vară, culminând cu calificarea în VNL, în dauna Australiei. Al doilea aspect interesant este că duelul dintre cele două echipe este primul din 2010 încoace, iar la acel meci, actualul brazilian Leal evolua pentru cubanezi.
Un alt jucător din Divizia A1 care ar fi putut fi văzut la lucru vineri la Mondiale ar fi fost ridicătorul mexican al Arcadei, Pedro Rangel, titular de drept la națională, numai că el s-a accidentat în perioada de pregătire și va absenta de la acest Mondial. În schimb, la americani îl vom putea revedea pe Matt Anderson, revenit la națională după o mai lungă absență.
Unde pot fi văzute meciurile Campionatului Mondial masculin de volei 2022
Partide interesante, care vor putea fi văzute pe Volleyballworld.tv, contra unui abonament. Prețul pe lună – practic pentru acest Mondial, care se va termina pe 11 septembrie, plus ceva din cel feminin, care va începe pe 23 septembrie – este în jur de 50 de lei. Dacă faceți un calcul câte meciuri puteți vedea live sau înregistrate și ce nivel de volei, ce vedete și ce spectacol, chiar e o nimica toată și vă scutește și de alergatul după stream-uri. În plus, se poate vedea pe două dispozitive diferite în același timp. Găsiți AICI toate răspunsurile referitoare la posibilele nelămuriri.
Grupele Campionatului Mondial (m) – 2023
Grupa A (Katowice)
Ucraina
Serbia
Tunisia
Puerto Rico
Grupa B (Ljubljana)
Brazilia
Japonia
Cuba
Qatar
Grupa C (Katowice)
Polonia
SUA
Mexic
Bulgaria
Grupa D (Ljubljana)
Franța
Slovenia
Germania
Camerun
Grupa E (Ljubljana)
Italia
Canada
Turcia
China
Grupa F (Ljubljana)
Argentina
Iran
Olanda
Egipt
Primele două clasate și cele mai valoroase patru echipe de pe locul 3 se vor califica în faza următoare.
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.
Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite
Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.
Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.
Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.
Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI
Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI
Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI
Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI
Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI
Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI
Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI
Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI
Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații
Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.
Donație prin PayPal