Corona Brașov conduce cu 2-1 în finala masculină a Diviziei A1! Luni e programată partida a patra

Corona Brașov și bucuria victoriei care trimite finala în „decisiv”

Ce atmosferă a fost duminică seară în Sala Sporturilor din Brașov! Iar Corona nu și-a dezamăgit fanii, învingând-o pe Arcada Galați și făcând ca scorul general al finalei să fie acum 2-1 pentru ea! 

Corona Brașov s-a hrănit parcă din energia dată de spectatori și nu i-a lăsat chiar nici o șansă Arcadei în meciul trei al finalei! Echipa lui Laurențiu Lică s-a impus cu scorul de 3-0 (25-18, 25-21, 25-20), la capătul unui meci despre care nu se pot spune prea multe. Pentru că totul a curs într-o singură direcție: gazdele au dominat meciul, au condus aproape în permanență și au obținut o victorie mai ușoară decât își imaginau. Este adevărat că atacurile le-au ieșit de parcă mingea mergea teleghidată înspre brațul trăgătorilor, iar statistica arată din plin asta: 55% eficiență a atacurilor gazdelor, față de 34% cele ale oaspeților. De asemenea, și la blocaj s-au impus brașovenii, cu 11-7.

Corona Brașov și bucuria victoriei care trimite finala în „decisiv”
Corona Brașov și bucuria victoriei care trimite finala în „decisiv” (FOTO: Facebook/ Corona Brașov)

Chiar a fost o victorie incontestabilă, în care secundul Gommans a reușit 14 puncte pentru brașoveni și falsul Nikula tot atâtea pentru gălățeni. Problema Arcadei a fost că dintre secunzi doar Gergye (13 puncte) a părut că a ajuns la meci, așa că doar în doi marcatori e foarte dificil să faci ceva. De partea cealaltă, al doilea secund, Cristiano – intrat în setul secund – l-a completat perfect pe Gomanns, cu 11 puncte, în timp ce falsul Colito deja a demonstrat că e un marcator înnăscut. El și-a trecut în cont 13 puncte și prin simpla comparație a extremelor puteți deduce care a fost direcția acestui meci.

Numai că o victorie clară în meciul trei nu înseamnă nimic altceva decât că echipa care conduce e mai aproape cu un vârf de unghie de cucerirea titlului. Pentru că în play-off – lucru demonstrat de-a lungul timpului – nici un meci nu seamănă cu celălalt. Mai ales între două echipe de valori egale, cum e cazul aici. Așa că luni, de la ora 20.00, tot în direct la TVR Sport, sau în sală, dacă mai prindeți bilet, va fi o partidă deschisă oricărui rezultat.

În cazul în care luni câștigă Corona, atunci fluierul de final va fi urmat de o horă a bucuriei și de festivitatea de premiere a gazdelor. Dacă se va impune Arcada, atunci confruntarea se va muta la Galați, acolo unde va avea loc meciul decisiv pentru stabilirea echipei campioane.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns