CSM București, cel mai bun club feminin în întrecerile de copii și juniori în campionatul 2020/ 2021

CSM București este campioana cadetelor în campionatul 2020/ 2021

După ce vineri ați văzut cum se prezintă clasamentul cluburilor masculine de copii și juniori, acum a venit momentul analizei sezonului 2020/ 2021 la feminin.
Mai întâi trebuie subliniat că acest clasament nu este unul oficial, adică nu este realizat de FRV ci este o inițiativă a Doarvolei.ro. Ierarhia este una obiectivă, pentru că acordă puncte în funcție de locurile ocupate de echipe la turneele finale. Indiferent de locul ocupat în ea, sau indiferent dacă formația voastră apare sau nu în ea, toți cei care ați participat într-una dintre întrecerile campionatelor naționale de minivolei, speranțe, cadete sau junioare – antrenori, jucătoare, părinți – sunteți niște învingători. Simpla participare a fost un mare succes într-un an marcat de pandemie, de temeri și de greutăți financiare, așa că vă felicit din suflet pe toți și sper să continuați să vă antrenați și să participați și în campionatele viitoare, pentru că voleiul românesc are nevoie de voi toți.

Cum a fost alcătuit clasamentul cluburilor pentru sezonul 2020/ 2021

Clasamentul cluburilor de copii și juniori din campionatul 2020/ 2021 a fost realizat clasic: fiecare echipă a primit un anumit număr de puncte în funcție de locul ocupat în clasamentul turneului final la care a participat. Concret, am acordat puncte de la 8 la 1, cele mai multe campioanei, apoi, scăzând câte unul pe măsură ce s-a coborât în clasament (7 puncte la locul 2, 6 puncte la locul 3 etc). În campionatele de cadeți și de juniori, fiind doar 6 participante la turneele finale, punctajul nu a fost schimbat, dar m-am oprit cu acordarea punctajului la 3, pentru că acolo s-a terminat și clasamentul.

CSV Craiova a cucerit titlu de campioană națională la minivolei în campionatul 2020/ 2021
CSV Craiova a cucerit titlu de campioană națională la minivolei în campionatul 2020/ 2021
CSM București, cel mai bun club feminin de copii și juniori în campionatul 2020/ 2021

Cu două titluri cucerite la cadete și speranțe și un argint obținut la junioare, CSM București a acumulat 23 de puncte și a terminat pe primul loc în clasamentul general al cluburilor în campionatul 2020/ 2021.

CSM București a câștigat titlul de campioană a speranțelor în campionatul 2020/ 2021
CSM București a câștigat titlul de campioană a speranțelor în campionatul 2020/ 2021

Pe locul secund regăsim al doilea centru bucureștean care produce talente pe bandă rulantă, Dinamo. Ca și adversarele de la CSM, și dinamovistele au urcat pe podium la toate turneele finale la care s-au calificat: au luat aurul la junioare și bronzul la cadete și la speranțe. Niciunul dintre cele două cluburi nu s-a calificat în ultima fază la minivolei.

Dinamo, noua campioană la volei junioare
Dinamo, noua campioană la volei junioare

Podiumul este completat de Medicina Târgu Mureș, care a acumulat 13 puncte grație echipelor de cadete și de junioare. Prima a ocupat locul 2, iar a doua poziția a treia. Acestea au fost singurele categorii la care clubul a înscris formații în campionat.

Trei formații au înscris echipe la minivolei, speranțe, cadete și junioare în 2020/ 2021

Bega Timișoara a ocupat locul patru în clasamentul final, cu 11 puncte (locul 2 la speranțe și poziția a cincea la cadete). Timișorencele au marele merit de a face parte, alături de CSM București și de Dinamo, din grupul de trei cluburi care au înscris echipe în toate cele patru grupe de vârstă din acest an: minivolei, speranțe, cadete și junioare. Iar dacă mergem și mai departe, trebuie spus că Dinamo este un caz unic în voleiul românesc: a avut echipe în toate întrecerile juvenile la feminin, dar și în Divizia A1. La masculin nu am avut nici un astfel de club.

Pe poziția a cincea găsim o altă formație din București, CTF Mihai I, care a strâns 10 puncte după ce a terminat sub podium și la junioare și la cadete. Chiar dacă dezamăgirea ratării unei medalii este mare, cei de la CTF trebuie să fie mândri că, alături de CSM București, sunt singurii care sunt în Top 5 general atât la masculin cât și la feminin. De asemenea, în ambele topuri mai apare CSS Bacău, un lucru de lăudat în condițiile grele în care se face sport azi.

Pe pozițiile 6 și 7, la egalitate, cu câte 8 puncte, se găsesc SCV Craiova și Super Volei 2017 Oradea. Prima a acumulat toate punctele în competiția de minivolei, pe care a câștigat-o fără set pierdut la turneul final, o performanță foarte rară la acest nivel unde regulamentul obligă cluburile să ruleze două formații. Orădencele au acumulat punctajul grație locului 4 ocupat la minivolei și poziției a șasea de la speranțe.

CSV Craiova a cucerit titlu de campioană națională la minivolei în campionatul 2020/ 2021
CSV Craiova a cucerit titlu de campioană națională la minivolei în campionatul 2020/ 2021

19 formații au punctat în clasamentul cluburilor feminine de copii și juniori 2020/ 2021

Dacia Mioveni, un alt centru recunoscut de formare a tinerelor jucătoare, a ocupat locul 8 în clasamentul general. Cele 7 puncte au fost acumulate grație argintului cucerit la minivolei.

Pe poziția a noua se află o nou-venită în grupul cluburilor juvenile, CS Muscel Câmpulung Muscel. Antrenate de un antrenor cu vechi ștate la Câmpulung, Adrian Mihăilă, fetele din orașul argeșean au ocupat locul 3 la minivolei la prima participare la un turneu final, ceea ce le-a adus 6 puncte.

Top 10 e de fapt Top 11, căci avem două formații la egalitate pe 10-11. Ambele au câte 5 puncte: Academia de Volei Tomis Constanța și CSS Târgoviște. Prima a acumulat punctajul grație locului 6 de la minivolei și poziției a șaptea de la speranțe, în timp ce târgoviștencele au terminat pe locul al patrulea la speranțe.

În total, în acest sezon au punctat în clasamentul pe care îl vedeți în totalitate mai jos 19 formații. Cu două mai multe decât în întrecerile similare masculine, lucru explicabil având în vedere numărul mai mare de echipe feminine înscrise în campionatele celor mici

Clasament general cluburi copii și juniori (feminin) 2020/ 2021

1 CSM București – 23 puncte

2. Dinamo – 20 puncte

3. CSU Medicina CNUE Târgu Mureș – 13 puncte

4. CSS Bega Timișoara – 11 puncte

5. CTF Mihai I – 10 puncte

6-7. CS Super Volei 2017 Oradea – 8 puncte

CSV Craiova – 8 puncte

8. Dacia Mioveni 2012 – 7 puncte

9. CSS Muscel Câmpulung Muscel – 6 puncte

10-11. Academia de Volei Tomis Constanța – 5 puncte

CSS Târgoviște – 5 puncte

12-14. CSS Turda – 4 puncte

CSS Bacău – 4 puncte

CSS Buzău – 4 puncte

15-16. LPS Cluj – 3 puncte

CSS Sighetu Marmației – 3 puncte

17. Kids Tâmpa Brașov – 2 puncte

18-19. CSS Șoimii Lipova – 1 punct

ACS Kinder Suceava – 1 punct

Notă: Echipele au primit puncte de la 8 la 1, în ordinea inversă a locurilor ocupate în clasamentele turneelor finale de minivolei, speranțe, cadete și junioare. Locul 1 a primit 8 puncte, locul 2 – 7 puncte și așa mai departe.

Clasament final minivolei (f) 2020/ 2021

 1. CSV Craiova
 2. CS Dacia Mioveni 2012
 3. CS Muscel Câmpulung Muscel
 4. CS Super Volei 2017 Oradea
 5. CSS Buzău
 6. Academia de Volei Tomis Constanța
 7. ACS Kids Tâmpa Brașov
 8. CSS Șoimii Lipova

Clasament final speranțe (f) 2020/ 2021

 1. CSM București
 2. CSS Bega Timișoara
 3. Dinamo
 4. CSS Târgoviște
 5. CSS Turda
 6. CS Super Volei 2017 Oradea
 7. Academia de Volei Tomis Constanța
 8. ACS Kinder Suceava

Clasament final cadete 2020/ 2021

 1. CSM București
 2. CSU Medicina CNUE Târgu Mureș
 3. Dinamo
 4. CTF Mihai I
 5. CSS Bega Timișoara
 6. CSS Sighetu Marmației

Clasament final junioare 2020/ 2021

 1. Dinamo
 2. CSM București
 3. CSU Medicina CNUE Tg. Mureș
 4. CTF Mihai I
 5. CSS Bacău
 6. LPS Cluj
Ați avut un sezon 2021 de neuitat? Acum puteți că vă amintiți toată viața de coechipierii voștri. Soluția este pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda un produs care vă va aminti că sunteți o echipă și în afara terenului. Brățara finalului de sezon 2021 este disponibilă în mai multe variante. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

 

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns