Cupa CEV (f): Volei Alba Blaj a învins-o clar pe CSM Târgoviște în prima manșă a semifinalelor

Russu a reușit 18 puncte pentru Volei Alba Blaj împotriva lui CSM Târgoviște (FOTO: CEV)

O sală arhiplină de suporteri care și-au încurajat favoritele la Târgoviște, în meciul anului pentru sportul dâmbovițean: semifinala Cupei CEV, contra formației Volei Alba Blaj, nu a fost de ajuns pentru obținerea victoriei. Mai obișnuită cu prezența în fazele superioare, Volei Alba Blaj s-a impus fără emoții.
Meciul de miercuri seară de la Târgoviște a fost cel mai bun exemplu de cum tracul și lipsa experienței jocurilor în fazele superioare ale unor competiții importante pot să-și pună amprenta asupra evoluției unei echipe. Chiar dacă aveau de partea lor sala, suporterii și ultimul rezultat – victoria cu 3-1 obținută pe 4 martie, împotriva aceleiași adversare – jucătoarele de la CSM Târgoviște nu au avut nici o șansă în fața celor de la Volei Alba Blaj în prima manșă a semifinalelor Cupei CEV.

Sala din Târgoviște a fost arhiplină la semifinala cu Blajul din Cupa CEV (FOTO: CEV)
Sala din Târgoviște a fost arhiplină la semifinala cu Blajul din Cupa CEV (FOTO: CEV)

Blajul s-a impus cu scorul de 3-0 (25-15, 25-18, 25-22), iar acum are, desigur, prima șansă la calificarea în finală. Chiar dacă jucătoarele sunt altele, la Blaj s-a simțit experiența echipei care a jucat de-a lungul ultimilor ani finala în toate cele trei competiții continentale. Asta în timp ce la târgoviștence faptul că au fost prima echipă din istoria întregului județ care a jucat într-o semifinală de cupă europeană, pare că a turnat plumb în picioarele jucătoarelor.

Russu a reușit 18 puncte pentru Volei Alba Blaj împotriva lui CSM Târgoviște (FOTO: CEV)
Russu a reușit 18 puncte pentru Volei Alba Blaj împotriva lui CSM Târgoviște (FOTO: CEV)
După cum rezultă și din scor, Blajul a dominat meciul, iar statistica e elocventă: 11-4 la blocaje, 6-2 la ași, 25 de puncte ”oferite cadou” adversarelor de târgoviștence prin erori individuale, respectiv 16 dăruite de oaspete.

Autoare a 18 puncte, Russu, falsul Blajului, a fost cea mai bună marcatoare a meciului.

Au jucat pentru CSM Târgoviște: Bjelica (15), Todorova (7), Mirosavljevic (6), Buterez (5), Ionescu (3), Ad. Matei (2), Van de Vyver (1), Calotă (-), Zadorojnai (-), Ciucu (libero). Nu au jucat: Orlandea, Bozicevic (libero). Antrenor: Giovanni Caprara.

Au jucat pentru Volei Alba Blaj: Russu (18), Kocic (15), Dimitrova (6), Mirkovic (4), R. Ioan (4), Milenkovic (4), Kossanyiova (-), Ispas (libero), Cojocaru (libero). Nu au jucat: Faleș, Axinte, Hord, Cirkovic, D. Boskovic. Antrenor: Stevan Ljubicic.

Returul va avea loc joia viitoare, la Târgu Mureș, sala din Blaj nefiind omologată pentru cupele europene.

Blocajul formației din Târgoviște a fost depășit de multe ori (FOTO: CEV)
Blocajul formației din Târgoviște a fost depășit de multe ori (FOTO: CEV)
Când se vor disputa meciurile din play-off-ul Seriei Est a Diviziei A2 (f)

Partidele se vor disputa după sistemul cel mai bun din trei partide, cu primul și al treilea meci pe terenul formației mai bine clasate. Datele de disputare ale întâlnirilor sunt: 18 martie, 25 martie și 1 aprilie.

Turneul final al Seriei Est va avea loc 21-23 aprilie în organizarea uneia dintre formațiile calificate. Primele două clasate vor ajunge în turneul de promovare în Divizia A1, acolo unde se vor duela cu primele două clasate din turneul final al Seriei Vest pentru cele două locuri care vor duce în prima divizie.
Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI</

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns