Cupa României (m): Turneul Final 4 începe sâmbătă, cu două semifinale care oricând ar fi putut fi finala competiției

Turneul Final Four al Cupei României la volei masculin se joacă la Brașov

Brașovul este, pentru două zile, capitala voleiului masculin românesc. Cu două partide extrem de tari, semifinalele turneului Final Four promit spectacol total spectatorilor și telespectatorilor. De altfel, aceleași confruntări le-am putea avea repetate și în semifinalele play-off-ului Diviziei A1. 
Ziua de sâmbătă va fi deschisă, de la ora 16.00, de meciul dintre SCMU Craiova și Steaua, ocupantele locurilor 4, respectiv 1 la finalul sezonului regulat. Partida e una deschisă oricărui rezultat, chiar dacă Steaua, învingătoare în ambele dispute cu Craiova din campionat, pornește ca favorită. Numai că acum este vorba de un meci eliminatoriu, în care emoțiile sunt mai mari, în care pot apărea greșeli, dar și multe suișuri și coborâșuri de-a lungul unui meci și chiar set. Pentru că dacă în campionat știi că e drumul lung și greșelile pot fi reparate, aici fiecare minge contează, pentru că poate să te facă învingător sau pentru că poate să te arunce în rândul învinșilor. Ceea ce este important e că ambele echipe au loturile complete, toți jucătorii sunt apți de joc și gata să ofere un spectacol voleibalistic pe cinste. Care va putea fi văzut în direct la TVR 3, de la ora 16.00.

Semifinale Arcada Galați – Dinamo se joacă de la ora 19.00

De la ora 19.00, tot în direct la TVR 3, CSM Arcada Galați, deținătoarea cupei și ocupanta locului 3 la finalul sezonului regulat, va juca împotriva formației care a încheiat sezonul pe locul secund, Dinamo. Din punct de vedere al lotului, aceasta din urmă pare favorita competiției, însă eșecurile din ultimele etape ale sezonului regulat, cu Steaua și cu Explorări Baia Mare, au demonstrat că nimeni nu e de neînvins. Arcada are o absență importantă, pe centrul Sobirov, care este accidentat, însă cred că are de partea ei experiența confruntărilor decisive. Am mai spus-o și înaintea primei etape din play-off, când tot așa, au învins în setul 5 pe Zalău: Arcada e o echipă foarte greu de învins și care găsește resurse atunci când nimeni nu mai crede, unele izvorâte din multele meciuri europene disputate. Și nu mă refer la experiența jucătorilor neapărat, că ei s-au tot schimbat în ultimii ani, cât a antrenorului Sergiu Stancu, care știe exact când să reacționeze, când să facă o schimbare, când să ceară un challenge și aș merge mai departe, chiar și când să arunce mapa pe care o ține mereu în mână, astfel încât să îi readucă în joc pe elevii săi sau să rupă din elanul adversarilor.

Dinamo, la rândul ei, este una dintre cele mai puternice echipe din ultimii ani. Antrenorul spaniol Fernando Munoz Benitez are nu doar 7 titulari, ci și o „bancă” foarte puternică, formată din jucători care dacă s-ar afla la altă echipă, cu siguranță s-ar bate la o medalie. Cu ridicătorul francez Pujol recuperat după o accidentare care l-a ținut departe de teren la ultimele meciuri, bucureștenii au pe hârtie prima șansă în disputa cu Arcada. Numai că între cele două formații am avut mereu meciuri pe muchie de cuțit, în care fie una, fie alta, a avut reveniri senzaționale, astfel încât disputa a ajuns în setul decisiv de fiecare dată în acest sezon.

Învingătoarele din cele două zile vor juca, duminică, de la ora 17.00, finala Cupei României. Meciul va fi transmis, desigur, în direct la TVR 3.
Bilete pentru turneul Final Four al Cupei României la volei masculin (Brașov 2023)

Biletele se pot cumpăra și online, de pe iabilet.ro, dar și de la casele de bilete ale Sălii Sporturilor ”Dumitru Popescu Colibași”.

Final Four Cupa României (m): Tipuri de bilete

Bilet pentru ambele meciuri din semifinalele de sâmbătă – 30 de lei. De AICI poate fi achiziționat.

Bilet pentru finala de duminică – 20 de lei. De AICI poate fi achiziționat.

Abonament pentru ambele zile – 40 de lei. De AICI poate fi achiziționat.

Final Four Cupa României (m): Programul meciurilor

Sâmbătă, 18 martie

16.00 SCMU Craiova – Steaua

19.00 CSM Arcada Galați – Dinamo

Duminică, 19 martie

17.00 FINALA

Toate meciurile vor fi transmise în direct la TVR 3.
Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI</

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns