Divizia A1 (f): Etapa a 13-a se joacă sâmbătă și duminică. La Lugoj e meciul cel mai tare

CSO Voluntari și CSM Lugoj au jucat și finala Supercupei României

Campionatul Diviziei A1 la volei feminin își dispută sâmbătă etapa cu numărul 13. O rundă în care avem un meci televizat, ca de obicei, dar și câteva alte partide interesante.
Cel mai tare meci al rundei, din punctul de vedere al valorii echipelor este cel dintre CSM Lugoj și CSO Voluntari, programat la ora 17.30 și transmis în direct de TVR 3. În acest sezon, cele două echipe s-au întâlnit deja de două ori, și și-au împărțit victoriile. Întâi, Lugojul a câștigat cel mai important meci, finala Supercupei, scor 3-0, apoi părea că și în etapa a doua a campionatului va repeta victoria, de data asta în sala de la Voluntari. Numai că ceea ce părea a fi o victorie lejeră s-a transformat într-un coșmar. Jucătoarele antrenate de Ugljesa Segrt au condus cu 2-0 și 21-13 și au pierdut cu 3-2, la capătul unui meci care cu greu poate fi uitat. Dacă de regulă nu sunt de acord cu ideea că te pregătești pentru un meci cu gândul de a-și lua revanșa pentru o înfrângere sau alta, ci că trebuie să te antrenezi cu gândul de a câștiga fiecare partidă, de data asta sunt aproape convins că jucătoarele din Lugoj abia au așteptat această partidă. Pentru că sunt sigur că ceea ce s-a întâmplat în tur le-a urmărit de atunci și au nevoie de o încheiere a coșmarului.

Oarecum nedrept, dacă nu ești suporter declarat al uneia dintre echipele implicate în astfel de partide precum cea din etapa a doua, tinzi să te gândești și să vorbești mai mult de formația care a scăpat victoria printre degete. Iar ceea ce am scris până acum dovedește că și eu am intrat în acest păcat. Așa că trebuie să repar nedreptatea și să recunosc revenirea de senzație a jucătoarelor de la Voluntari. Pentru că să revii de la 0-2 și 13-21 demonstrează nu doar calitate psihică, ci și fizică, pentru că dacă nu ai luciditate, nu poți acționa așa cum trebuie. Iar că formația lui Milan Ljubicic e una valoroasă e demonstrat de rezultatele obținute în acest sezon, care au dus-o pe locul 4 în clasament, la două puncte în fața adversarelor de sâmbătă, CSM Lugoj.
Rapid încearcă să se refacă psihic la Craiova

De la ora 16.30 se va disputa un nou meci foarte interesant: SCMU Craiova – Rapid. O partidă dintre două formații care vor să demonstreze că rezultatele dezamăgitoare din ultima perioadă au fost accidentale. Gazdele vin după o înfrângere dură suferită la Târgoviște, dar în condițiile în care au fost lipsite de trei titulare, în timp ce rapidistele au ratat cel mai important și, poate, accesibil obiectiv din acest sezon în care clubul împlinește 100 de ani, cel de cucerire a Cupei Challenge. Ele au fost eliminate miercuri în optimi de FC Porto, chiar pe propriul teren, într-o confruntare în care toată lumea le dădea favorite, iar acum trebuie să se regrupeze. Chiar dacă și acum, la Craiova, pornesc favorite, nu este exclus să asistăm la o surpriză.

Dinamo și Blaj, partide lipsite de emoții

De la ora 17.00, la București, Dinamo va întâlni ultima clasată, U Cluj, într-o partidă care pare ideală pentru formația din Capitală de a reintra în atmosfera de concurs. Echipa antrenată de Milos Gavrilovic a avut prima etapă liberă, așa că pentru ea este primul meci oficial din acest an.

Al patrulea meci din ziua de sâmbătă va avea loc la Blaj, acolo unde echipa gazdă ar trebui să nu aibă mari emoții în fața formației CSM București. Meciul începe la ora 18.00.

Meci încărcat de emoție la Bacău, duminică

Duminică se dispută ultimul meci al etapei a 13-a: Știința Bacău – CSM Târgoviște. Va fi o partidă cu o mare încărcătură emoțională, pentru că va fi primul disputat de băcăuance pe propriul teren după trecerea în neființă a celui de numele căruia s-a legat întreaga istorie a voleiului feminin băcăuan, domnul antrenor Florin Grapă. Partida va începe la ora 17.00.
Divizia A1 (f): Programul etapei a 13-a a campionatului 2022/ 2023

Sâmbătă, 19 ianuarie

16.30 SCMU Craiova – Rapid – în direct AICI

17.00 Dinamo – U NTT Data Cluj – în direct AICI

17.30 CSM Lugoj – CSO Voluntari – în direct la TVR 3

18.00 CSM Volei Alba Blaj – CSM București – în direct AICI

Duminică, 22 ianuarie

17.00 CSM Știința Bacău – CSM Târgoviște – în direct AICI
Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI</

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns