Divizia A1 (m): Arcada Galați s-a impus la Zalău după un meci în care a făcut 28 de blocaje! Rezultatele etapei a șaptea

Arcada Galați, înaintea meciului din Cupa CEV

Sâmbătă s-au disputat patru meciuri în etapa a șaptea a Diviziei A1 la volei masculin. Partida SCM Zalău – Arcada Galați, scor 1-3, a fost capul de afiș al rundei care se va încheia luni cu un meci televizat.
La Zalău, Arcada s-a impus cu scorul de 3-1 după un meci în care a făcut nu mai puțin de 28 de blocaje! E o cifră pe care eu nu-mi aduc aminte să o mai fi văzut până acum într-o partidă oficială, dar, desigur, asta nu înseamnă că nu a mai existat. Vasile Talpă, cel mai înalt jucător din campionat, a fost eroul zilei, cu 15 blocaje reușite, probabil un record personal! De partea cealaltă, zălăuanii au blocat de 8 ori atacurile adversarilor. După acest meci, Arcada își menține poziția de lider, în vreme ce SCM Zalău a pierdut toate meciurile disputate împotriva celor patru contracadidate la grupa locurilor 1-4.

Au jucat pentru Zalău: Minic (13), Mihălescu (12), Bălean (11), Cuciureanu (8), Papacios Santos (5), Iliev (1), Mărgineanu (-), Coasă (-), Rîpeanu (-), Bello Ruivo (libero). Nu au jucat: Kovalchuk, Balu, B. Preda, Porumb (libero). Antrenor: Marius Lazăr.

Au jucat pentru Arcada: Sestan (19), V. Talpă (17), Bissette (13), Raic (11), Bala (8), Rangel (3), Toro Ramella (-), Teleleu (-), Kantor (libero). Nu au jucat: Butnaru, Darlaczi, Rață, Sabirov, Cristudor (libero). Antrenor: Sergiu Stancu.

Arcada Galați, înaintea meciului din Cupa CEV
Arcada Galați (FOTO: Sportul Ilustrat)

Dinamo, victorie fără emoții cu Știința

Dinamo a învins cu scorul de 3-0 pe Știința, o formație care a ținut aproape în primele două seturi, și care a folosit apoi toți jucătorii în actul al treilea, pentru că era clar încotro se îndreaptă partida. La fel a procedat și antrenorul dinamoviștilor, astfel că în ultimul set am putut vedea la lucru sportivii mai puțin utilizați în acest campionat, lucru pentru care tehnicienii merită lăudați. De asemenea, merită remarcată prestația tânărului fals al Științei, Alin Ion (17 ani), care a reușit 12 puncte jucând doar în cel de-al treilea set. El a fost, de altfel, cel mai bun marcator al echipei sale.

Au jucat pentru Dinamo: Cherbeleață (14), Gommans (11), Pașcan (8), Mihalcea (7), Kovacevic (5), C. Bartha (3), Al. Ionescu (3), Goic (2), F. Constantin (-), Mărieș (libero). Nu au jucat: Cuk,  Manoogian (libero). Antrenor: Sinisa Reljic.

Au jucat pentru Știința: A. Ion (12), Druță (6), Didorciuc (6), Kowalewski (4), Breban (3), R. Olteanu (3), Manda (2), R. Năstase (2), Ciubotaru (-), Șugubețu (-), C. Kosinscki (libero), Păun (libero). Nu au jucat: -.Antrenor: George Carpen.

Alin Ion a fost cel mai bun marcator al Științei în meciul din sala Dinamo
Alin Ion a fost cel mai bun marcator al Științei în meciul din sala Dinamo (FOTO: Doarvolei)
Bucuria dinamoviștilor la finalul partidei cu Știința Bucuresti (FOTO: Doarvolei)
Bucuria dinamoviștilor la finalul partidei cu Știința Bucuresti (FOTO: Doarvolei)

Explorări nu a avut probleme cu ”U” Cluj

Explorări Baia Mare și-a refăcut acasă, cu ”U” Cluj, moralul după eșecul în cinci seturi suferit etapa trecută la București, cu Știința. Băimărenii au câștigat cu scorul de 3-0 un meci în care antrenorul Marius Botea nu l-a utilizat deloc pe cel mai bun marcator al echipei, Mihai Tarța. Formația gazdă a excelat la blocaje 17-5 raportul în favoarea ei și la serviciu (6-3 la ași, 7-11 la greșeli din serviciu), astfel că victoria a venit firesc. Cel mai bun marcator al meciului a fost inepuizabilul clujean Negrean, care a reușit 20 de puncte, fiind singurul jucător care a reușit 20 de puncte în primele 5 meciuri ale etapei! Este adevărat, luni avem ultima partidă, Steaua – Unirea Dej și e posibil ca atunci să apară un alt ”bombardier”.

Au jucat pentru Explorări: Moreira (15), Cheagă (12), Silvășan-Pasca (11), Taboada (7), Klochko (7), S. Dragomir (7), Crișan (libero). Nu au jucat: M. Talpă, Aldea, Tarța, Catrina, Badea, Săvoiu (libero). Antrenor: Marius Botea.

Au jucat pentru ”U” Cluj: Negrean (20), Dăineanu (6), Iov (5), Neag (5), Warzywoda (4), Tănase (3),  Voinea (3), Verciuc (-), Varga (-), Popovici (libero). Nu au jucat: Onofrei, Muraru, Mocan, Semerian (libero). Antrenor: Vicențiu Dumitrescu.

Explorări Baia Mare, echipa pentru sezonul 2021/ 2022
Explorări Baia Mare, echipa pentru sezonul 2021/ 2022

Olimpia Titanii, victorie clară în sala Rapid

Prezentă în premieră în Divizia A1, Olimpia Titanii a confirmat și sâmbătă că este revelația actualei ediții de campionat. Echipa antrenată de Cristian Chițigoi a învins cu scorul de 3-0 în sala Rapid, obținând a cincea victorie în 7 etape. Practic, bucureștenii și-au învins toate rivalele din lupta pentru calificarea în locurile 5-8 (Unirea Dej, Știința București, ”U” Cluj, UV Timișoara și Rapid), fiind într-o situație extrem de favorabilă pentru atingerea obiectivului în primăvară, la finalul campionatului regulat. Rapidiștii au jucat mai slab decât în precedentele două meciuri (2-3 cu Știința București și 3-1 cu ”U”, la Cluj-Napoca) și practic nu și-au dat nici o șansă în disputa cu Olimpia. Centrul brazilian al învingătorilor, Pilan Rogriduez, cu 13 puncte, a fost cel mai bun marcator al meciului. De partea cealaltă, Farcaș, cu 12 puncte, a fost cel mai bun marcator.

Au jucat pentru Rapid: Farcaș (12), M. Preda (6), Baziliuc (6), Marinca (5), Cozaru (4), Muscina (3), Dediulescu (2), Bratosin (1), Al. Dragomir (-), Ciubotaru (libero), Tofan (libero). Nu au jucat: P. Crăciun, Mehedințeanu, M. Dumitru. Antrenor: Aurel Ioniță.

Au jucat pentru Olimpia Titanii: Pilan Rodrigues (13), D. Chitițoi (12), Dinculescu (9), Maia Gomes (8), Turanjanin (3), Skruders (2), T. Constantinescu (-), Arroyo (libero). Nu au jucat: T. Aciobăniței, Platon (libero). Antrenor: Cristian Chițigoi.

Centrul brazilian al Olimpiei Titanii, Pilan Rogriguez, după un blocaj reușit
Centrul brazilian al Olimpiei Titanii, Pilan Rogriguez, după un blocaj reușit (FOTO: Doarvolei)
Tudorel Farcaș a făcut cele mai multe puncte pentru Rapid în meciul cu Olimpia Titanii
Tudorel Farcaș a făcut cele mai multe puncte pentru Rapid în meciul cu Olimpia Titanii (FOTO: Doarvolei)
Liberoul argentinian al formației Olimpia Titanii, în zbor după o minge salvată în meciul cu Rapid
Liberoul argentinian al formației Olimpia Titanii, în zbor după o minge salvată în meciul cu Rapid (FOTO: Doarvolei)

Divizia A1 (m): Programul și rezultatele etapei a șaptea a campionatului 2021/ 2022

Vineri, 19 noiembrie

UV Timișoara – SCMU Craiova 0-3 (21-25, 20-25, 19-25)

Sâmbătă, 20 noiembrie

Dinamo – Știința București 3-0 (25-22, 25-19, 25-20)

Explorări – ”U” Cluj 3-0 (25-22, 25-22, 25-16)

Rapid – Olimpia Titanii 0-3 (17-25, 19-25, 18-25)

SCM Zalău – Arcada Galați 1-3 (17-25, 17-25, 26-24, 13-25)

Luni, 22 noiembrie

17.00 Steaua – Unirea Dej – în direct la TVR 3

Clasamentul Diviziei A1 la volei masculin după meciurile de sâmbătă din etapa a șaptea
Clasamentul Diviziei A1 la volei masculin după meciurile de sâmbătă din etapa a șaptea
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns