Divizia A1 (m): SCM U Craiova a învins Steaua și a urcat pe locul 3. Rezultatele turneului 9

SCM U Craiova la intonarea imnului

Ziua de sâmbătă din cadrul turneului 9 al Diviziei A1 la volei masculin a avut drept cap de afiș meciul dintre SCM U Craiova și Steaua. O partidă între ocupantele locurilor 4, respectiv 3 care s-a ridicat la nivelul așteptat.
SCM U Craiova a obținut o victorie mare, în propria sală. Oltenii s-au impus cu scorul de 3-1 în fața Stelei, după un meci în care după setul al treilea începusem să ne gândim că scenariul din tur, când ”roș-albaștrii” au câștigat după ce au fost conduși cu 2-0, s-ar putea repeta.

SCM U Craiova la intonarea imnului înaintea meciului cu Steaua
SCM U Craiova la intonarea imnului înaintea meciului cu Steaua (FOTO: Facebook/ SCM Craiova)

Primul set, care chiar dacă a fost strâns, a fost controlat în cea mai mare parte de gazde, care s-au impus cu 25-22. În cel de-al doilea, Steaua a început mult mai bine, a condus cu 9-5, 10-7, dar apoi a început să piardă teren, astfel că la 13-12 s-a aflat pentru ultima dată în avantaj. În cele din urmă a pierdut setul la 23.

Actul al treilea a început invers, cu Craiova conducând și cu 17-13, 18-15 sau 20-17, numai că atunci ceva s-a întâmplat și bucureștenii au reușit patru puncte la rând, ajungând să conducă, 21-20. Apoi au trecut la controlul jocului, impunându-se cu 25-23 și dând fiori reci echipei gazdă.

Iar la cum începuse setul al patrulea, cu Steaua în avantaj de 1-2 puncte și parcă la timonă, se părea că ne îndreptăm spre decisiv. Numai că totul s-a schimbat după 10-8 pentru Steaua. Craiova a egalat la 10 și de acolo a pornit în sprint spre victorie ca Gabi Szabo în vremurile de glorie. Scorul final al setului: 25-16, adică din ultimele 23 de mingi ale meciului, oltenii au câștigat 17, iar bucureștenii doar 6!
SCM U Craiova a urcat pe locul 3 în clasament

În urma acestui succes, SCM U Craiova a urcat pe locul 3, depășind cu un punct chiar pe Steaua, care acum simte în spate răsuflarea dinamoviștilor, aflați la doar două lungimi în spate. Eroul oltenilor a fost același neobosit Laurențiu Lică, jucător care și la 41 de ani demonstrează că poate face mai multe puncte decât orice tânăr de pe teren. El și-a trecut în cont 18 puncte, fiind cel mai bun marcator al meciului. De la Steaua, cele mai multe puncte le-a reușit Gabi Bontea, 13.

SCM U Craiova la intonarea imnului
SCM U Craiova la intonarea imnului (FOTO: Facebook/ SCM Craiova)

Universitatea Cluj a venit doar cu 6 jucători la București

Primele două clasate nu au avut emoții în a se impune. La București, Arcada Galați a învins cu scorul de 3-0 pe Universitatea Cluj, venită în Capitală cu doar 6 jucători! Chiar și așa, ardelenii au jucat de multe ori de la egal la egal cu campioana, al cărei antrenor, Sergiu Stancu, a odihnit însă o parte dintre titulari (Talpă, Nalobin, Bala și Cristudor), iar pe ceilalți i-a folosit doar un set (Lescov, Sestan și Klapwijk). În aceste condiții s-au remarcat tânărul Alexandru Rață (20 de ani) și mereu pitorescul Eugene Stuart, un centru din Bahamas care trăiește la maximum fiecare punct indiferent de adversar și care emană o energie pozitivă care se transmite până în tribună. Cei doi au reușit fiecare câte 12 puncte. De la clujeni, cele mai multe puncte le-a reușit Mihai Popovici (9 puncte).

Eugene Stuart în atac în meciul cu ”U” Cluj
Eugene Stuart în atac în meciul cu ”U” Cluj (FOTO: Doarvolei.ro)

SCM Zalău și Unirea Dej, victorii fără probleme

SCM Zalău s-a impus fără nici o problemă la Baia Mare, scor 3-0. Andrei Mihălescu, cu 12 puncte, a fost cel mai bun marcator al învingătorilor, dar cele mai multe puncte din meci le-a reușit Marius Cheagă, 13.

În cel de-al patrulea meci al turneului 9, Unirea Dej s-a impus cu scorul de 3-0 în fața ultimei clasate, CSU Brașov. Vlad Curuia Pop a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 17 puncte. De la Brașov s-a remarcat Ștefan Someșan, cu 5 puncte.Divizia A1 (m) – Programul și rezultatele turneului 9

Grupa 1 (Baia Mare)

Sâmbătă, 27 februarie

Explorări Baia Mare – SCM Zalău 0-3 (19-25, 21-25, 16-25)

Grupa 2 (Craiova)

Sâmbătă, 27 februarie

SCMU Craiova – Steaua 3-1 (25-22, 25-23, 23-25,25-16)

Duminică, 28 februarie

18.00 Steaua – Știința București – în direct AICI

Luni, 1 martie

17.00 SCMU Craiova – Știința București – în direct AICI

Grupa 3 (Timișoara)

Vineri, 26 februarie

UV Timișoara – CSU Brașov 3-0 (25-15, 25-18, 25-18)

Sâmbătă, 27 februarie

CSU Brașov – Unirea Dej 0-3 (19-25, 17-25, 10-25)

Duminică, 28 februarie

12.00 CS UV Timișoara – Unirea Dej – în direct AICI

Grupa 4 (Dinamo)

Vineri, 26 februarie

Dinamo – Arcada Galați 3-2 (25-23, 18-25, 17-25, 26-24, 15-9)

Sâmbătă, 27 februarie

Arcada Galați – „U” Cluj 3-0 (25-19, 25-15, 25-19)

Duminică, 28 februarie

12.00 Dinamo – „U” Cluj – în direct AICI

Clasamentul Diviziei A1 (m)

 1. Arcada Galați – 43 puncte (16 m)
 2. SCM Zalău – 37 puncte (15 m)
 3. SCMU Craiova – 32 puncte (14 m)
 4. Steaua – 31 puncte (15 m)
 5. Dinamo – 29 puncte (15 m)
 6. Unirea Dej – 23 puncte (15 m)
 7. „U” Cluj – 16 puncte (15 m)
 8. Știința București – 13 puncte (13 m)
 9. Explorări Baia Mare – 12 puncte (15 m)
 10. UV Timișoara – 7 puncte (14 m)
 11. CSU Brașov – 0 puncte (15 m)

ALIMENTEAZĂ-ȚI DRAGOSTEA PENTRU VOLEI CU PRODUSELE DE PE DOARVOLEI SHOP Pentru comenzi mai mari de 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns