Divizia A1 (m): SCM Zalău a învins pe Dinamo, Arcada Galați termină turul pe primul loc. Luni avem alte două meciuri

Arcada Galați

Cel mai așteptat meci al zilei de duminică din Turneul 6 al Diviziei A1 la volei masculin, SCM Zalău – Dinamo, a fost unul dezechilibrat.

Zalăul s-a impus cu scorul de 3-0, mai ușor decât și-au imaginat gazdele grupei găzduite chiar de acest oraș. Cu un libero, Nikola Pekovic, care efectiv parcă a avut magnet la minge, care sărea doar unde o ”teleghida” el, cu un fals, Egor Popov, aflat într-o zi foarte bună – a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 22 de puncte – și cu un ridicător, Kostic, care și-a demonstrat încă o dată clasa, SCM Zalău a câștigat chiar fără să forțeze.

Dinamoviștii, deși la începutul campionatului păreau a fi principalii contracandidați la titlu pentru Arcada Galați, arată ca o echipă de pluton, dar una pigmentată cu multe nume importante. Din păcate pentru bucureșteni, jocul lor pare a fi unul la întâmplare, depinzând mai mult de inspirația ridicătorului brazilian Rodrigo decât de vreo tactică stabilită în funcție de adversar. Din păcate pentru el, sud-americanul care a jucat 14 ani în Superliga Braziliei, nu poate face minuni, el beneficiind de preluări făcute parcă de juniori. Pentru că la o analiză a prestației jucătorilor la preluarea din serviciu, observi că aceasta este una departe de nivelul cerut la o formație care vrea să se bată la titlu. Concret, contra Zalăului nimeni nu a avut mai mult de 43% preluări pozitive, ceea ce e foarte puțin. Spre comparație, la zălăluani, Leo Del Bosco a avut 83% preluări pozitive din 23 de mingi servite pe el, iar Mihălescu și Pekovic câte 67%! Astfel, nu e de mirare că Dinamo a condus de doar cinci ori în acest meci, în primul set, la scorurile de 1-0, 2-1, 3-2, 4-3 și 5-4. După care a fost mereu într-o cursă de urmărire pe care nu a câștigat-o niciodată.

Tot în grupa de la Zalău, Știința București nu a avut nici o problemă cu ultima clasată, CSU Brașov, pe care a învins-o cu scorul de 3-0. Răzvan Năstase, jucător aflat în ultimul an de juniorat, a fost cel mai bun marcator de pe teren, cu 10 puncte făcute în două seturi. De la învinși s-a remarcat Ruben Rusu, cu 8 puncte.
Steaua, victorie de trei puncte, dar dificilă, cu Universitatea Cluj

Un meci spectaculos s-a disputat la Dej, între Universitatea Cluj și Steaua. O partidă în care bucureștenii porneau favoriți, dar pe care au câștigat-o cu 3-1, după ce au fost conduși cu 1-0 la seturi și s-au impus în actul al patrulea cu 27-25. Și acest meci a scos în evidență maturitatea românilor din lotul Stelei și a demonstrat că atunci când îți faci un lot echilibrat succesele apar mai repede decât s-ar aștepta rivalii. Ciprian Matei, cu 18 puncte, a fost cel mai bun jucător al formației învingătoare, în timp ce de la clujeni s-a remarcat Marius Ciortea, autor a 21 de puncte.

Steaua și bucuria victoriei de la Zalău
Steaua și bucuria victoriei

Arcada Galați a terminat turul pe primul loc

Arcada Galați și SCM U Craiova au câștigat la pas ultimele meciuri din grupa disputată în Bănie. Gălățenii, campionii ultimelor două ediții, au învins cu 3-0 pe UV Timișoara, în ultima repetiție oficială înaintea plecării spre Moscova, acolo unde trebuie să treacă de Groningen pentru a-și asigura un loc în marele meci cu Dinamo Moscova la care strălucește bulgarul Sokolov. Alex Rață și Mihajlo Stankovic, cu 13 puncte, au fost cei mai buni marcatori ai învingătorilor. De la învinși s-a remarcat Sergiu Rodina, tot cu 13 puncte. Cu această victorie Arcada e sigură că termină turul pe primul loc, la două puncte în fața Stelei și la patru în fața celor de la SCM U Craiova.

Oltenii nu au avut nici o emoție contra celor de la Explorări Baia Mare, pe care i-au învins cu 3-0. Laurențiu Lică, autor a 17 puncte a fost cel mai bun jucător de pe teren. De la băimăreni, Marius Cheagă a adunat 7 puncte în dreptul lui.Divizia A1 (m): Programul și rezultatele Turneului 6

Grupa Zalău

Duminică, 13 decembrie

CSU Știința București – CSU Brașov 3-0 (25-14, 25-9, 25-18)

CSS CNE LAPI Dej SCM Zalău – CS Dinamo București 3-0 (25-16, 25-22, 25-18)

Luni, 14 decembrie

14.00 CS Dinamo București – CSU Brașov – în direct AICI

18.00 CSS CNE LAPI Dej SCM Zalău – CSU Știința București – în direct AICI

Marți, 15 decembrie

14.00 CSU Știința București – CS Dinamo București – în direct AICI

18.00 CSU Brașov – CSS CNE LAPI Dej SCM Zalău – în direct AICI

Grupa Dej

Vineri, 11 decembrie

CS Unirea Dej – CS „U” Cluj 3-0 (25-19, 25-22, 25-21)

Sâmbătă, 12 decembrie

CSA Steaua București – CS Unirea Dej 3-1 (25-21, 18-25, 25-23, 26-24)

Duminică, 13 decembrie

CS „U” Cluj – CSA Steaua București 1-3 (25-18, 14-25, 18-25, 25-27)

Grupa Craiova

Vineri, 11 decembrie

SCMU Craiova – CSM Arcada Galați 1-3 (25-22, 21-25, 17-25, 17-25)

CS UV Timișoara – CS Știința Explorări Baia Mare 0-3 (21-25, 23-25, 15-25)

Sâmbătă, 12 decembrie

CSM Arcada Galați – CS Știința Explorări Baia Mare 3-0 (25-18, 25-17, 25-22)

SCMU Craiova – CS UV Timișoara 3-0 (25-12, 25-15, 25-17)

Duminică, 13 decembrie

CSM Arcada Galați – CS UV Timișoara 3-0 (25-18, 25-14, 25-19)

CS Știința Explorări Baia Mare – SCMU Craiova 0-3 (18-25, 15-25, 8-25)

Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns