Dramă în volei: Sorin Pop s-a stins din viață fulgerător, la doar 56 de ani. Fost mare jucător, era antrenor secund la Explorări din 2004

Sorin Pop a decedat la doar 56 de ani

Dramă în voleiul românesc: fostul mare jucător Sorin Pop, de 20 de ani antrenorul secund al formației Explorări Baia Mare, a murit duminică, 19 mai, la vârsta de doar 56 de ani!

Conform celor de la „Sportul Sălăjean”, tehnicianul se afla sâmbătă seara în vizită la niște prieteni, în localitatea Cicârlău, aflată la 17 kilometri de Baia Mare. Din păcate, într-un moment de neatenție, ar fi alunecat pe niște scări abrupte și s-ar fi lovit puternic la cap. Transportat de urgență la Spitalul Județean din Baia Mare, fostul internațional a decedat în cursul dimineții de duminică.

Sorin Pop a fost, ca jucător, unul dintre cei mai reprezentativi voleibaliști ai generației sale. Născut la 28 septembrie 1967, el a evoluat, în România, la Dinamo, Explorări Baia Mare și Elcond Zalău, formații cu care a cucerit în total trei titluri de campion național și trei Cupe ale României. De asemenea, a fost o dată vicecampion național și medaliat cu bronz de alte trei ori. Timp de peste un deceniu a fost component al naționalei României.

În 2021 a cucerit argintul ca antrenor la SCM Zalău

După abandonarea activității de jucător, a trecut de partea cealaltă a „baricadei”, pe banca antrenorilor, fiind secundul lui Marius Botea, la Explorări Baia Mare, din 2004! În 2011, cei doi au dus echipa pe locul 2 în campionat la finalul sezonului.

Singurul sezon în care nu și-a mai ajutat bunul prieten la Explorări a fost 2020/ 2021, când a condus, din calitate de antrenor principal, formația SCM Zalău, cu care a cucerit medaliile de argint. Dar, după acest an, a decis să revină acasă, la Baia Mare, revenind în funcția de antrenor secund la Explorări.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns