EXCLUSIV: Beata Vaida este în premieră campioană a Ungariei la volei pe plajă. ”Vreau să combin voleiul de sală cu cel de plajă”

Beata Vaida și partenera ei, pe primul loc în campionatul de volei pe plajă al Ungariei

După ani de zile în care a dominat voleiul pe plajă din România, Beata Vaida a cucerit titlul de campioană națională și în Ungaria.Beata și puștoaica de doar 18 ani Vecsey Fanni nu au avut rivale la turneul final al campionatului national de volei pe plajă al Ungariei, cucerind în premieră titlul de campioane în țara vecină. ”A fost foarte greu… Sunt multe echipe echilibrate. La turneul final s-au calificat doar cele mai bune 16 echipe din țară. Punctele se acumulau din turneele anterioare de categoria „A” sau „B”, iar noi am fost pe locul 2 ca puncte în clasament deși am câștigat majoritatea turneelor de categoria ”A” și ”B”, plus cele 2 etape din campionatul național”, a declarat Beata Vaida în exclusivitate pentru Doarvolei.ro. În finală, Beata și Fanni au învins cu scorul de 2-0 (21-11, 21-14) cuplul Hafra/ Nagy. Astfel, Beata a devenit în premieră campioană a Ungariei. De asemenea, și antrenorul ei, Adrian Pricop, pentru că el este cel care a pregătit perechea care a dominat sezonul actual în voleiul pe plajă maghiar.

Adrian Pricop este antrenorul perechii campioane a Ungariei la volei pe plajă
Adrian Pricop (centru) este antrenorul perechii campioane a Ungariei la volei pe plajă

Începe antrenamentele la volei în sală

Legitimată la prim-divizionara maghiară Debrecen, Beata Vaida (23 de ani) nu are mult timp la dispoziție pentru a sărbători succesul, pentru că în zilele următoare va începe antrenamentele de sală, noua ediție a campionatului maghiar de volei feminin bătând la ușă. ”Cu siguranță o să îmi fie ciudat  să mă antrenez din nou în sală, dar sunt optimistă. Pe data de 26 septembrie avem deja etapa. Din câte am înțeles vor sa grăbească puțin campionatul”, a mai spus Vaida.Beata Vaida va face săptămânal naveta la Budapesta pentru a se antrena și la volei pe plajă

Ea mi-a mărturisit că, deși legitimată la echipa de volei în sală Debrecen, clubul îi va permite să se antreneze și la volei pe nisip de-a lungul acestui sezon. Asta demonstrează încă o dată cât de mult își sprijină în Ungaria grupările proprii sportivi. ”Vreau să combin voleiul de sală cu cel de plajă. O să fac naveta săptămânal la Budapesta, să ne antrenăm pe nisip măcar 2-3 zile pe săptămână. Clubul este de acord, cei de aici mă susțin la maximum. Este extraordinar acest rezultat pentru ei, având în vedere că până acum nu se câștigase nici măcar un turneu de categoria ”A” sau ”B””, a mai spus Beata, care a scris istorie pentru voleiul din Debrecen prin rezultatele înregistrate în această vară.

Beata Vaida și partenera ei, pe primul loc în campionatul de volei pe plajă al Ungariei
Beata Vaida și partenera ei, pe primul loc în campionatul de volei pe plajă al Ungariei (FOTO: Facebook)

Beata Vaida a fost și antrenoare pentru copii

La Budapesta se va antrena cu actuala sa parteneră și cele două nu vor duce lipsă de sparring-partneri: ”Foarte mulți sunt interesați să se antreneze cu noi. Aici suntem foarte apreciați, deoarece avem rezultate foarte bune. Nu credeam ca este așa mare diferență față de casă. Aici ești plătit ca antrenor pe antrenament. Simt că aici suntem foarte respectați. Sunt foarte încântată”, mai mărturisește Beata Vaida. Ea a fost în această vară și antrenoare pentru câțiva copii, cărora se poate spune că le-a fost și profesoară de volei pe plajă, dar și idol, ei urmărindu-i cu siguranță rezultatele și simțindu-se foarte mândri de fiecare reușită a ei. ”Am ocazia să împărtășesc ceea ce știu și îmi place cel mai mult, copiii absorb toată informația la antrenamente. Am antrenat niște fetițe de 14 și 15 ani. Și imediat s-a văzut progresul, erau foarte încântați. Mulți părinți ne abordează pentru antrenamente”, a mai spus proaspăta campioană a Ungariei la volei pe plajă Beata Vaida.

Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.
Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal

Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns