Fostă internațională de junioare, Eliza Inneh Varga va juca în campionatul Coreei de Sud. A fost prima alegere din draft!

eliza varga si bucuria ei dupa victoria din Cupa Ungariei, cu Miregyhaza

O veste care m-a bucurat foarte mult a venit din îndepărtata Coreea de Sud. Fosta componentă a naționalei de junioare a României, Eliza Inneh Varga, fost aleasă prima în draftul campionatului sud-coreean, V-League.
În fiecare an, în luna aprilie, echipele din campionatul sud-coreean își aleg singura stranieră din lot printr-un draft, ca în NBA. Ei bine, Eliza a fost chiar prima aleasă. Ea va juca la formația Pepper Savings Bank, care este nou-venită în V-League, un campionat din care nu se retrogradează, dar care și-a mărit în acest an numărul de echipe de la 6 la 7. Practic, Eliza, care evoluează pe postul de universal, este una dintre cele 7 jucătoare din străinătate care vor evolua în foarte interesantul campionat din Coreea de Sud.

Momentul în care numele Elizei Varga a fost anunțat în draft-ul coreean
Momentul în care numele Elizei Varga a fost anunțat în draft-ul coreean

Salariul brut în Coreea de Sud este de 200.000 de dolari pe sezon

Bătălia pentru un loc în Coreea este foarte mare pentru că și recompensele sunt pe măsură. Pentru un contract de 8 luni, între august 2021 și martie 2022, cu opțiunea prelungirii și în luna aprilie, o jucătoare aflată în primul an primește 200.000 de dolari salariu. Dacă i se reînnoiește contractul, salariul va crește la 300.000 de dolari. Jucătoarele sunt responsabile de plata taxelor din această sumă. De asemenea, în contract sunt prevăzute bonusuri pentru îndeplinirea unor anumite obiective.

Eliza Inneh Varga, alături de o coechipieră, după cucerirea titlului în Ungaria
Eliza Inneh Varga, alături de o coechipieră, după cucerirea titlului în Ungaria
Eliza Varga a fost jucătoare de bază la echipa națională de junioare a României

Născută la 21 martie 1999, Eliza s-a născut la Budapesta, iar când avea doar câteva luni s-a mutat cu mama ei la Oradea. A început voleiul la 11 ani, la Viitorul Borș, apoi a jucat în liga secundă, cu CSU Oradea, după care, la 15 ani, a trecut la Medicina Târgu Mureș. Acolo a explodat și a ajuns liderul naționalei de junioare din care mai făceau parte Adelina Ungureanu, Andra Artin sau Diana Ariton. AICI vedeți cine mai făcea parte din naționala de junioare din 2017.

Eliza Varga in actiune în 2017, când juca pentru naționala de junioare a României
Eliza Varga in actiune în 2017, când juca pentru naționala de junioare a României

A câștigat cupa și campionatul în Ungaria

În ultimii patru ani, Eliza a jucat la formația maghiară de prima ligă Fatum Nyiregyhaza, una dintre forțele campionatului feminin din Ungaria. În sezonul 2020/ 2021 ea a cucerit atât titlul național, cât și cupa cu formația sa.

Fatum Nyiregyhaza a cucerit titlul în Ungaria în campionatul 2020/ 2021
Fatum Nyiregyhaza a cucerit titlul în Ungaria în campionatul 2020/ 2021
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns