FOTOGALERIE: Gianni Crețu, invitat de onoare în Estonia la finalul anului 2022

Gianni Crețu, cel mai bun antrenor european de volei al anului și antrenorul român al anului, nu a fost uitat de estonieni, acolo unde a scris adevărate pagini de istorie. El a fost invitatul special al celor mai importante gale ale sportului din Estonia.
Gianni Crețu a scris istorie în 2022, când a cucerit Liga Campionilor cu Zaksa și apoi a ajuns în semifinalele Campionatului Mondial cu Slovenia, dar indiferent de succesele pe care le-a obținut și pe care cu siguranță le va obține în viitor, el a rămas strâns legat de Estonia.  Acolo unde, pe vremea când a condus naționala, a avut trei calificări la Campionatele Europene (2015, 2017, 2019) și a cucerit de două ori Liga Europeană, actuala Golden League.

Rezultatele excepționale realizate cu această națională au făcut ca el să primească de două ori (2017 și 2018) titlul de Antrenorul Anului în Estonia în toate sporturile, titlu acordat de Comitetul Olimpic Estonian. Gianni a fost primul antrenor străin din istoria acestei țări care a primit acest premiu mai mult decât onorant.

Aceste reușite nu au fost uitate, așa cum nici românul nu a uitat felul în care a fost primit și tratat în perioada dintre 2014 și 2019 în care a condus naționala și, de fapt, a pus refăcut bazele întregului volei estonian, pentru că el avea în grijă și dezvoltarea juniorilor. Drept urmare, a fost invitat, alături de familie, la Gala Voleiului Estonian, care a avut loc pe 29 decembrie, dar și la Gala Sportului din Estonia, care a avut loc la 31 decembrie.

La ambele a fost invitat pe scenă, la ambele a făcut premieri, la cea organizată de Comitetul Olimpic din Estonia el fiind cel care a înmânat premiul pentru Antrenorul Anului 2022. Iar acesta a fost legenda atletismului din această țară, campionul olimpic și mondial la aruncarea discului Gerd Kanter, care acum pregătește viitorii campioni ai acestei țări.

Cum manifestările au avut loc în prag de Anul Nou, Gianni a fost în Estonia împreună cu soția sa, Angela Szenes, și cu fiica lor, Lea Rebecca.

Gianni Crețu, alături de soție, Angela Szenes, și de fiica Lea Rebecca, în Estonia
Gianni Crețu, alături de soție, Angela Szenes, și de fiica Lea Rebecca, în Estonia
Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns