Gianni Crețu și Slovenia, patru victorii din patru meciuri în VNL și Jocurile Olimpice sunt foarte aproape

Bucuria slovenilor și a lui Gianni Crețu după victoria clară obținută în fața Poloniei

Gianni Crețu și naționala Sloveniei au avut un parcurs fantastic în primul turneu disputat în ediția 2024 a VNL. Au câștigat toate cele patru meciuri disputate și sunt pe locul 2. Dar și mai important e clasamentul mondial FIVB, acolo unde au urcat pe poziția a cincea.

Pentru Gianni Crețu și jucătorii săi din naționala Sloveniei este o primăvară fierbinte și un început de vară de foc. Ei sunt în fața unei performanțe unice în istoria voleiului din această țară: calificarea la Jocurile Olimpice! Pentru că mai pot face asta doar în funcție de poziția în clasamentul mondial, înseamnă că au nevoie de cât mai multe victorii în VNL pentru a rămâne între primele 8 echipe ale lumii și a nu avea emoții de calificare. Iar startul a fost extraordinar.

Bucuria slovenilor și a lui Gianni Crețu după victoria obținută în fața Franței
Bucuria slovenilor și a lui Gianni Crețu după victoria obținută în fața Franței (FOTO: FIVB)

În Antalya, în primul turneu din actuala ediție, slovenii au învins, în ordine, formațiile Olandei (3-2), Franței (3-1), Canadei (3-2) și Poloniei (3-0). Grație acestor rezultate, au urcat pe poziția a cincea în lume, după ce au început campania de pe poziția a șaptea! O performanță excepțională pentru această echipă, dar pe mine mă bucură mai mult performanța lui Gianni. Datorită lui, recunosc, am devenit „sloven de mic”, așa cum am fost, de-a lungul timpului, fan al Estoniei, al lui ZAKSA, Belogorie Belgorod sau Kuzbass Kemerovo, ca să dau doar câteva exemple din locurile pe unde a mai antrenat.

Gianni Crețu trăiește la maximum fiecare fază
Gianni Crețu trăiește la maximum fiecare fază (FOTO: FIVB)

În urma acestor rezultate fabuloase – obținute în condițiile în care slovenii sunt lipsiți de aportul unuia dintre cei mai valoroși jucători, Rok Mozic – Slovenia a urcat până pe poziția a cincea a clasamentului lumii, cu un total de 331,56 puncte. Dintre acestea, 15,79 au fost obținute grație succesului cu polonezii, liderii clasamentului mondial și naționala țării în campionatul căreia va reveni la toamnă, la cârma formației SKRA Belchatow.

Bucuria slovenilor și a lui Gianni Crețu după victoria clară obținută în fața Poloniei
Bucuria slovenilor și a lui Gianni Crețu după victoria clară obținută în fața Poloniei (FOTO: FIVB)

Săptămâna viitoare, începând din 5 iunie, Gianni și jucătorii săi se vor deplasa în Japonia, la Fukuoka, acolo unde vor întâlni, în ordine, Turcia (5 iunie), Brazilia (7 iunie), Japonia (8 iunie) și Bulgaria (9 iunie).

Gianni Crețu e unul dintre cei mai valoroși antrenori din voleiul mondial actual
Gianni Crețu e unul dintre cei mai valoroși antrenori din voleiul mondial actual (FOTO: FIVB)

De aici, de la distanță, îi transmit un gând bun lui Gianni și îi voi ține pumnii să-și aniverseze ziua de naștere la Paris, alături de voleibaliștii săi, în timpul Jocurilor Olimpice! El e născut la 8 august, cu trei zile înaintea finalei olimpice masculine!

Bucuria slovenilor și a lui Gianni Crețu după victoria obținută în fața Canadei
Bucuria slovenilor și a lui Gianni Crețu după victoria obținută în fața Canadei (FOTO: FIVB)

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns