Începe lupta pentru ultimul loc european la volei masculin. Sunt programate, tot sâmbătă, meciuri de clasament în Divizia A1

SCM Zalău și bucuria calificării în meciul pentru locul 5

Este o zi cu meciuri interesante sâmbătă, în voleiul masculin din Divizia A1. 

Dacă despre finala mică a campionatului, care începe azi, sâmbătă, în sala Rapid, ați citit aici, în continuare voi vorbi puțin despre meciurile de clasament programate în această zi. Cel mai important e, desigur, cel de la Zalău, între echipa locală SCM și Steaua. Acesta are ca miză locul 5, ceea ce nu e așa impresionant pentru formații cu anvergura celor două, dar mai mult decât o poziție în clasament, oferă ocazia învingătoarei de a juca anul viitor în cupele europene. Ceea ce deschide noi perspective, desigur.

Programat de la ora 18.00, meciul de la Zalău e unul în care nu știi la ce să te aștepți. Se întâlnesc o formație – cea gazdă – care dintre toate formațiile din campionat a depins anul acesta de starea de sănătate a jucătorilor săi, astfel că planul de pregătire săptămânal sunt convins că era făcut în funcție de oamenii care vor fi apți de antrenament. Zălăuanii formează o echipă care atunci când e în efectiv complet este foarte greu de învins, dar acest lucru nu a putut fi demonstrat decât de două-trei ori în acest campionat, din cauzele expuse mai sus. Așa că probabil că nici Adi Feher, fostul internațional devenit acum managerul echipei, nu ar știi să dea un pronostic pentru meciul de diseară.

SCM Zalău și bucuria calificării în meciul pentru locul 5
SCM Zalău și bucuria calificării în meciul pentru locul 5

În ceea ce-i privește pe steliști, aceștia au început anul cu planuri mari, lucru firesc, pentru că argintul câștigat anul trecut obligă. Numai că fluctuațiile de formă de la un meci la altul i-au trimis în această postură. Degeaba câștigi cu Arcada, Rapid sau Dinamo, dar pierzi apoi cu CSM Constanța sau Explorări, căci acele eșecuri te aduc în situația de a rata podiumul. Dar jucătorii mai au o șansă și sunt sigur că vor trage de ei pentru a duce echipa în cupele europene, așa că trebuie să ne așteptăm la o partidă spectaculoasă.

La Constanța se joacă primul meci pentru locul 7

Tot sâmbătă se joacă și primul meci pentru locul 7. La Constanța, CSM primește vizita formației SCMU Craiova, care pornește ca favorită, chiar dacă, așa cum a mărturisit în presa locală antrenorul Dănuț Pascu, jucătorii săi încă sunt marcați de ratarea calificării în semifinalele campionatului, contra lui Dinamo. Partida de la Constanța va începe la ora 19.00.

Tot sâmbătă se va juca și meciul pentru locul 11, dintre U Cluj și UV Timișoara. Învingători și în prima manșă, clujenii probabil se vor impune și în aceasta, deși nu îi încălzește cu nimic, ambele echipe fiind retrogradate. Meciul începe la ora 17.30.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns