Italia, campioană mondială pentru a patra oară! Simone Giannelli, desemnat MVP

Italia este noua campioană mondială la volei masculin

Italia a reușit să dea lovitura chiar în fața marii favorite în finala Campionatului Mondial de volei masculin. Peninsularii au cucerit al patrulea titlu suprem, detronând câștigătoarea ultimelor două ediții, Polonia. Pe locul al treilea s-a clasat Brazilia, care a învins în finala mică Slovenia, formație antrenată de românul Gianni Crețu.
În finala disputată la Katowice, în Polonia, în fața a 12.000 de fani care și-au încurajat favoriții așa cum doar ei știu, Italia a învins țara gazdă, Polonia, cu scorul de 3-1 (22-25, 25-21, 25-18, 25-20) și a intrat pentru a patra oară în istorie în posesia titlului mondial. Precedentele trei victorii veniseră la edițiile 1990, 1994 și 1998, atunci când în lot, de fiecare dată, era și actualul selecționer, Ferdinando De Giorgi!

Ferdinando de Giorgi a cucerit trei titluri de campion mondial ca jucător și unul ca antrenor, toate cu Italia (FOTO: FIVB)
Ferdinando De Giorgi a cucerit trei titluri de campion mondial ca jucător și unul ca antrenor, toate cu Italia (FOTO: FIVB)

Italia a eliminat și campioana olimpică, Franța

A fost o victorie mai mult decât meritată a italienilor, care nu doar că au învins un adversar puternic, care avea deja experiență cu finale de înalt nivel jucate, polonezii fiind campionii edițiilor 2014 și 2018, dar au rezistat și presiunii extraordinare puse de public. Care face o atmosferă unică în sporturile de echipă, dar care, acum, nu a putut împiedica cea mai bună echipă a Campionatului Mondial să triumfe. Pentru că Italia a fost cu adevărat cea mai bună formație. Cu șase jucători sub 26 de ani în echipa de start, italienii au învins, în drumul lor spre titlu nu doar campioana mondială, ci și pe cea olimpică – Franța. Pe cea europeană nu aveau cum să o bată, pentru că titlul e deținut chiar de peninsulari, de anul trecut.

Înainte de a trece la premiile individuale, trebuie remarcat că noul copil minune al voleiului italian, secundul Alessandro Michieletto, a devenit al cincilea jucător din istorie care a devenit campion mondial la U19, U21 și acum la seniori. Ceilalți patru sunt brazilienii Nalbert Bittencourt și Leandro Vissotto și polonezii Jakub Kochanowski și Bartosz Kwolek.

Alessandro Michieletto a deventi campion mondial la seniori, după ce triumfase la Under 19 și Under 21 (FOTO: FIVB)
Alessandro Michieletto a deventi campion mondial la seniori, după ce triumfase la Under 19 și Under 21 (FOTO: FIVB)

Simone Giannelli, MVP-ul Campionatului Mondial

În ceea ce privește premiile individuale, titlul de MVP a mers, la fel ca și la Campionatul European, către ridicătorul formației Italiei, Simone Giannelli. Acesta a fost desemnat, desigur, și cel mai bun ridicător al competiției. Mai jos vedeți echipa ideală a Campionatului Mondial.

Simone Gianelli a ptimit titlul de MVP
Simone Giannelli a ptimit titlul de MVP
Echipa ideală a Campionatului Mondial 2023 (m)

Cel mai bun ridicător: Simone Giannelli (Italia)

Cel mai bun fals: Bartosz Kurek (Polonia)

Cei mai buni secunzi: Yoandy Leal (Brazilia) și Kamil Semeniuk (Polonia)

Cei mai buni centri: Mateusz Bieniek (Polonia) și Gianluca Galassi (Italia)

Cel mai bun libero: Fabio Balaso (Italia)

MVP: Simone Giannelli (Italia)
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns