Jocurile Olimpice: S-au stabilit sferturile de finală. Argentina și Japonia, surprizele competiției

Bucuria argentinienilor după calificarea în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Turneul masculin de volei din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo a ajuns în faza sferturilor de finală. Duminică s-au încheiat meciurile din grupe, cu două surprize.
Două erau meciurile decisive din ultima etapă a seriilor: Japonia – Iran în Grupa A, respectiv SUA – Argentina în Grupa B. Ei bine, gazdele Jocurilor Olimpice au făcut un meci mare în fața singurei echipe care a învins campioana mondială, Polonia. Niponii, cu Nishida în mare formă, autor a 30 de puncte, s-au impus cu scorul de 3-2, revenind de la 1-2. Cu această victorie, niponii au urcat până pe locul al treilea în clasament, depășind o altă echipă surpriză, Canada, care a terminat astfel pe poziția a patra. Primele două locuri au fost ocupate de Polonia și de Italia. Au fost eliminate Iran și Venezuela.

În Grupa B, meciul decisiv pentru prinderea ultimului loc calificant în sferturi s-a dat între SUA și Argentina, ambele echipe având câte două victorii (acesta e primul criteriu de departajare în întrecerile internaționale). S-au impus cu scorul de 3-0 argentinienii, impecabil conduși din teren de De Cecco. Aceștia au terminat pe locul 3 în clasament, devansând Franța, care a fost învinsă de Brazilia cu 3-2 în cel mai lung, dar și cel mai spectaculos meci al fazei grupelor. Primele două poziții în această serie au fost ocupate de Rusia, care la Jocurile Olimpice concurează sub denumirea ROC (Russian Olympic Committee) și de Brazilia. Pe locurile 5 și 6 s-au clasat SUA și Tunisia, acestea fiind eliminate.
Cum s-au stabilit partidele din sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice

Conform regulamentului, în sferturile de finală s-au calificat primele patru clasate din cele două grupe. După stabilirea clasamentelor finale se cunoșteau doar două confruntări, cele dintre lideri și ocupantele locurilor 4 din grupele opuse. Adică Polonia – Franța și Rusia – Canada.

Pentru celelalte două partide din sferturi s-a făcut o tragere la sorți. Într-o urnă au fost puse echipele clasate pe locurile 2 și 3 din Grupa A, iar în cealaltă formațiile de pe pozițiile similare din Grupa B. Sorții au decis ca meciurile să fie Italia – Argentina și Brazilia – Japonia. Adică până la urmă au căzut tot clasic, echipele de pe locurile secunde contra celor de pe poziția a treia.

Avem două meciuri foarte tari în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice

Mai jos vedeți cum arată tabloul sferturilor. După părerea mea, cel mai tare meci este Italia – Argentina, cu sud-americanii putând să producă o nouă surpriză dacă atacanții se vor ridica la înălțimea lui De Cecco. Imediat după, vine partida dintre Polonia și Franța. Ca nume de jucători și palmares al celor două formații, acesta ar fi trebuit să fie considerat meciul sferturilor de finală, numai că la această ediție a Jocurilor Olimpice, după părerea mea Polonia pornește ca mare favorită. Franța arată a echipă care e pe final de ciclu, cu jucători care au momente de excepție, dar care parcă nu mai pot juca tot meciul la nivelul la care o făceau acum doi ani, de exemplu. Învingătoarele acestor două sferturi de finală vor fi apoi adversare în semifinale, deci se poate spune că jumătatea superioară a tabloului este mai puternică decât cealaltă.

Toate meciurile din sferturile de finală vor avea loc marți, 3 august și se vor vedea pe Eurosport Player.

Jocurile Olimpice: Programul sferturilor de finală

Polonia – Franța

Italia – Argentina

Japonia – Brazilia

ROC (Rusia) – Canada

Clasamentele finale ale celor două grupe

Grupa A

 1. Polonia – 4 victorii, 13 puncte
 2. Italia      – 4 victorii, 8 puncte
 3. Japonia – 3 victorii, 8 puncte
 4. Canada  – 2 victorii, 7 puncte
 5. Iran        – 2 victorii, 6 puncte
 6. Venezuela – 0 victorii, 0 puncte

Grupa B

 1. Rusia          – 4 victorii 12 puncte
 2. Brazilia       – 4 victorii 10 puncte
 3. Argentina   – 3 victorii 8 puncte
 4. Franța         – 2 victorii 8 puncte
 5. SUA             – 2 victorii 6 puncte
 6. Tunisia        – 0 victorii 1 punct
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns