Liga Campionilor (f): CSM Târgoviște, eșec dramatic în etapa a doua. Volei Alba Blaj, învinsă pe propriul teren

CSM Târgoviște, înaintea meciului din Liga Campionilor (FOTO: CEV)

Etapa a doua a Ligii Campionilor la volei feminin a fost cea în care reprezentantele României au evoluat pe propriul teren. Chiar dacă rezultatele nu au fost cele așteptate, felul în care au luptat ar trebui să ne bucure mai mult decât un scor. 
Primul meci disputat la Târgoviște în Liga Campionilor – indiferent de sport – a fost unul de care se va vorbi mult timp de acum înainte. Gazdele au întâlnit puternica echipă poloneză Chemik Police, care a avut un start furtunos, conducând cu 2-0. Numai că, atunci când ești încurajat de peste 2.000 de fani scorul nu contează și lupți până la ultima minge. Drept urmare, vicecampioana României a egalat la 2 și, mai mult decât atât, a avut două mingi de meci în decisiv. Nu le-a fructificat, pierzând cu 18-16 în setul 5 și cu 3-2 la general, dar uneori există și înfrângeri cu gust de victorie, iar acum a fost un astfel de caz.

La capătul celor două ore și 16 minute de joc, cea mai bună marcatoare a echipei noastre a fost Adriana Matei, cu 16 puncte. Totuși, cea mai bună marcatoare a meciului a fost o fostă jucătoare în Divizia A1, Jovana Brakocevic Canzian, cea care a fost o piesă importantă în cucerirea titlului național de către CSM București în sezonul 2017/ 2018. Aceasta a reușit 29 de puncte.

Au jucat pentru CSM Târgoviște: Ad. Matei (16), Todorova (15), Mirosavljevic (12), Zadorojnai (12), D. Ionescu (7), Calotă (2), Buterez (1), Robitaille (-), Bjelica (-), Orlandea (-), Bozicevic (libero), Ciucu (libero). Nu a jucat: Lamprousi. Antrenor: Giovanni Caprara.
După două etape din Grupa E, CSM Târgoviște a acumulat un punct, ocupând locul 3 în clasament. Următorul meci va fi la 11 ianuarie, când va juca în Bulgaria, cu Mariţa Plovdiv.

Jocul formației CSM Târgoviște a oferit multe momente de bucurie (FOTO: CEV)
Jocul formației CSM Târgoviște a oferit multe momente de bucurie (FOTO: CEV)

CSM Volei Alba Blaj a jucat la Târgu Mureș, locul unde e casa echipei în cupele europene. Și a făcut-o foarte bine, chiar dacă a fost învinsă cu scorul de 3-1 (20-25, 25-16, 25-21, 25-21) de formaţia italiană Vero Volley Milano. Fără ridicătoarea titulară, Markovic, care era accidentată, Blajul a mizat pe tânăra Iarina Axinte (17 ani) pe postul de ridicătoare. Și ea s-a descurcat foarte bine, conducându-și coechipierele spre câștigarea primului set. Apoi, jocul ei a fost descifrat de adversare, care s-au și încălzit ceva mai greu, dar experiența câștigată în urma acestei partide este una foarte importantă pentru adolescentă. Autoare a 24 de puncte, Viktoria Russu a fost cea mai bună marcatoare a partidei.

Au jucat pentru Volei Alba Blaj: Russu (24), Milenkovic (16), Dimitrova (9), Kocic (8), R. Ioan (3), Axinte (1), Kossanyiova (-), Faleș (-), Miclăuș (-),Cojocaru (libero), Ispas (libero). Nu au jucat: Cirkovic, Markovic. Antrenor: Stevan Ljubicic.

Următorul meci al campioanei României va fi la 10 ianuarie, în Cehia, la Kutna Hora, contra formației ucrainene SC Prometei Dnipro.

Volei Alba Blaj (FOTO: CEV)
Volei Alba Blaj (FOTO: CEV)

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns