Liga Campionilor (m): Trentino și ZAKSA joacă sâmbătă seară marea finală

Antrenamentul oficial al celor de la ZAKSA înaintea finalei Ligii Campionilor la volei

Super-seara voleiului continental se va încheia sâmbătă la Verona cu un meci de mare clasă: finala masculină a Ligii Campionilor. Programată de la ora 21.30, ora României, partida va opune formațiile Trentino și ZAKSA. Meciul va fi în direct pe Eurovolley.tv.
Avem un meci între două forțe ale voleiului continental, vom avea pe teren jucători care îți taie răsuflarea doar când le vezi numele pe foaia de joc, d-apăi când îi urmărești și într-un meci cu miză. Galeria mai mare a vedetelor este la Trentino, care îi are în echipă pe Giannelli, Lucarelli, Nimir, Lisinac, Dick Kooy sau Podrascanin. De partea cealaltă, antrenorul Nikola Grbic îi are la dispoziție, printre alții, pe Toniutti, David Smith, Kaczmarek, Kochanowski sau Zatorski.

CITEȘTE ȘI: Liga Campionilor (f): Imoco Conegliano și VakifBank Istanbul luptă sâmbătă pentru trofeu

Trentino a intrat în Liga Campionilor cu un wild-card

Probabil că nimeni nu se gândea, la începutul competiției, că marea finală de la va opune cele două formații. Aceasta și pentru că Trentino Itas a intrat în competiție grație unui wild-card primit din partea CEV, ea neclasându-se pe un loc care să-i permită calificarea directă în grupe. Drept urmare, a început întrecerea în al doilea tur preliminar, fază în care a jucat, de exemplu, și Arcada Galați.

Și, după multe meciuri, după probleme cu Covid-19 – la un turneu din grupele principale ridicător a jucat universalul Nimir, și a făcut-o remarcabil – Trentino a reușit să se califice în cea de-a cincea finală de Liga Campionilor. Până acum a cucerit trofeul de trei ori, însă italienii dețin recordul în altă competiție, Campionatul Mondial al Cluburilor, unde s-au impus de cinci ori.

Trentino este un conglomerat de vedete ale voleiului mondial
Trentino este un conglomerat de vedete (FOTO: CEV)

ZAKSA Kedzierzyn-Kozle este pentru prima dată în finala Ligii Campionilor la volei

De partea cealaltă a fileului se va afla echipa care a detonat bombele actualei ediții, formația Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle, care e cunoscută în lumea largă sub titulatura de ZAKSA, mult mai ușor de reținut, trebuie să recunoașteți.

Pentru polonezi aceasta este prima finală de Liga Campionilor jucată în istorie – mai au un bronz în 2003 – și au avut mult de muncit până să ajungă aici. În drumul lor spre meciul decisiv au eliminat două forțe ale voleiului continental, de fiecare dată după setul de aur: 16-14 cu Cucine Lube Civitanova, în sferturi, și 15-13 cu sextupla învingătoare a competiției, Zenit Kazan, în semifinale!

ZAKSA a eliminat în sferturi pe Lube Civitanova și în semifinale pe Zenit Kazan
ZAKSA a eliminat în sferturi pe Lube Civitanova și în semifinale pe Zenit Kazan (FOTO: CEV)
Trentino conduce cu 5-3 în meciurile directe

De-a lungul timpului, Trentino și ZAKSA s-au mai întâlnit de opt ori, italienii conducând cu 5-3. Ultimele două partide, disputate în grupele ediției 2017/ 2018 a Ligii Campionilor, au fost câștigate de polonezi, însă nu știu dacă mai are vreo relevanță având în vedere că au trecut trei ani de atunci.

Palmaresul direct dintre Trentino și ZAKSA, adversarele din finala Ligii Campionilor la volei
Palmaresul direct dintre Trentino și ZAKSA, adversarele din finala Ligii Campionilor la volei (INFOGRAFIE: CEV)
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns