Naționala Sloveniei, antrenată de Gianni Crețu, a câștigat sezonul regulat în VNL. A urcat și pe locul trei în lume

Gianni Crețu, în impunătoarea sală din Ljubljana

Sezonul regulat al Volleyball Nations League (VNL) s-a încheiat cu un nou succes al lui Gianni Crețu și al naționalei Sloveniei: aceasta a terminat pe primul loc în clasament, o premieră absolută în istoria competiției. 

Slovenia a învins în ultimul meci Serbia cu 3-2 în propria sală, la Ljubljana, în fața a 18.000 de spectatori care au făcut de-a lungul întregii săptămâni o atmosferă excepțională și a terminat pe primul loc în clasamentul sezonului regulat al VNL! Jucătorii antrenați de Gianni Crețu au obținut în acest sezon 11 victorii din 12 meciuri disputate, singurul eșec fiind cu Japonia.

Mai mult decât atât, au câștigat 5 partide cu 3-2, ceea ce arată nu doar o foarte bună pregătire tehnico-tactică, dar și o foarte bună pregătire fizică și psihologică.

Bucuria unui rezultat istoric pentru voleiul sloven (FOTO: VNL)
Bucuria unui rezultat istoric pentru voleiul sloven (FOTO: VNL)

În continuare, conform regulamentului, primele opt clasate s-au calificat în play-off-ul care va fi găzduit săptămâna viitoare de Lodz, în perioada 27-30 iunie. Acolo, prima adversară a Sloveniei va fi formația clasată pe locul 8, Argentina.

Apoi, în semifinale, slovenii, care pornesc ca favoriți în fața sud-americanilor, ar urma să joace contra învingătoarei dintre Japonia și Canada.

Celelalte două sferturi de finală sunt Polonia (locul 2) – Brazilia (locul 7) și Italia (3) – Franța (6).

Cu victoriile obținute la VNL, Slovenia nu și-a asigurat doar prezența la Jocurile Olimpice pentru prima dată în istorie, ci a și urcat pe locul 3 în clasamentul mondial FIVB, o altă premieră reușită de Gianni Crețu alături de jucători.

Gianni Crețu, în impunătoarea sală din Ljubljana
Gianni Crețu, în impunătoarea sală din Ljubljana (FOTO: VNL)

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns