Olanda și Rusia luptă azi pentru biletul de la Jocurile Olimpice de la Rio. Și finala mică e importantă

olanda volei hora bucuriei
olanda volei hora bucuriei
Calificarea in finala turneului a fost celebrata de olandeze cu o hora a bucuriei

Turneul preolimpic european de la Ankara a ajuns în faza cea mai așteptată: cea în care se decernează biletul pentru Jocurile Olimpice de la Rio.

Cu denumirea oficială de turneul european de calificare la Jocurile Olimpice – pe scurt turneu preolimpic, așa cum e considerat în toate sporturile de pe planetă – competiția găzduită de Ankara are parte azi de două meciuri extrem de interesante.

De la ora 16.30, în finala mică, Italia va întâlni naționala țării gazdă, Turcia. Miza e una importantă, pentru că învingătoarea va merge în turneul mondial de calificare la Jocurile Olimpice, care va avea loc în finalul lunii mai, în Japonia, în vreme ce învinsa va pleca acasă și acolo va sta din punct de vedere olimpic în următorii patru ani. Meciul va putea fi văzut în direct pe Internet, pe LAOLA1.TV.
Finala mare, care este programată la de la ora 19.30, opune cele mai în formă echipe de la acest turneu: Olanda și Rusia. Adică avem o reeditare a finalei Campionatului European din toamna trecută. Atunci a câștigat Rusia, dar acum olandezele par mai puternice și au o șansă mare de a ajunge la Jocurile Olimpice. Așa cum spuneam, învingătoarea va merge direct la Jocurile Olimpice de la Rio, în vreme ce învinsa va juca, la finalul lumii mari, în turneul mondial preolimpic, organizat în Japonia.

Evident, și finala mare va fi în direct pe LAOLA1.TV.

Nu pot încheia fără a vă spune și scorurile din semifinale, meciuri încheiate cu victorii muncite, dar totuși liniștite:

Olanda – Italia 3-0 (25-23, 25-21, 25-19)

Rusia – Turcia 3-1 (21-25, 25-18, 25-12, 25-20)

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns