CSM Târgoviște, CSM Constanța și Volei Alba Blaj, victorii importante în Divizia A1 la volei feminin. Iată rezultatele etapei a doua

CSM Târgoviște, după victoria de la Lugoj, din etapa a doua a campionatului

Etapa a doua a Diviziei A1 la volei feminin a avut trei meciuri extrem de disputate, iar alte trei destul de ușor tranșate de învingătoare. CSM Constanța, CSM Târgoviște și Volei Alba Blaj au fost echipele care s-au impus după meciuri care au durat în jur de două ore.

Cea mai spectaculoasă partidă a zilei de sâmbătă a fost cea de la Constanța, acolo unde s-au întâlnit două nou-promovate: CSM din localitate și Corona Brașov. Cu o echipă formată din mai multe jucătoare cu experiență, oaspetele au început spectaculos partida. Și-au adjudecat primul set cu 27-25, dar după ce au condus inclusiv cu 21-15. În al doilea nu au mai făcut aceeași greșeală, astfel că după ce și-au asigurat un avans liniștitor au avut grijă să îl mențină și să se impună cu scorul de 25-20.

Deloc descurajate de jocul bun al adversarelor din primele două acte, gazdele au pornit ca din pușcă în setul al treilea. Au condus cu 9-4 și 10-5, însă brașovencele au revenit și nu doar că au egalat, dar au și preluat conducerea. Mai mult, au avut o minge de meci, la 24-23, însă gazdele au fost salvate de cea mai bună jucătoare de pe teren, Fine Martinez, care a egalat la 24. De acolo până la victoria din set cu 28-26 nu a mai fost mult. Așa cum era de așteptat, setul al patrulea a fost la discreția constănțencelor, care au profitat de căderea adversarelor, care parcă s-au păstrat pentru setul decisiv. Din păcate pentru ele, nu le-a folosit la nimic, căci jucătoarele antrenate de Florin Voinea au luptat pentru fiecare minge și s-au impus cu 15-11 și cu 3-2 la seturi. Astfel, CSM Constanța a ajuns la a doua victorie din tot atâtea meciuri disputate după 10 ani pe prima scenă a voleiului românesc. În același timp, Corona rămâne fără succes, după ce a pierdut în prima etapă acasă cu 3-1 în fața lui Dinamo.

Autoare a 27 de puncte, Fine Martinez a fost cea mai bună marcatoare a partidei și cea mai bună jucătoare a acestui meci dramatic. Ea nu doar că a făcut multe puncte, dar și-a și asumat responsabilitatea atacurilor în momentele cele mai dificile, precum acela al momentului când adversarele aveau minge de meci.

Scor final: CSM Constanța – Corona Brașov 3-2 (25-27, 20-25, 28-26, 25-16, 15-11)

Au jucat pentru CSM Constanța: Fine Martinez 27p (+15), Petrova 12p (+4), Coman 10p (+8), Grama 10p (+8), Spînoche 6p (+6), Iancu 5p (-2), Manolachi 3p (0), Puică 1p (0), Știrbu 0p (0), Vilău 0p (0), Cucu 0p (0), Jancova (libero, -1). Nu a jucat: Cristea (libero). Antrenor: Florin Voinea.

Au jucat pentru Corona Brașov: R. Rus 18p (+3), Străchinescu 17p (+9), Ariton 13p (+6), Drîmboi 11p (-1), Gligoric 10p (+5), Aguero-Aguilera 4p (+3), Shahpazova 4p (+1), Vasilică 2p (-2), Cocan 0p (0), Belova 0p (-1), Ad. Popa (libero, -1). Nu au jucat: Nemeș, Ghimbășan, Cârnu (libero). Antrenor: Ciprian Dărnescu.

CSM Târgoviște a dat lovitura la Lugoj

Una dintre partidele așteptate cu real interes în această rundă a fost cea de la Lugoj, între echipa locală și CSM Târgoviște. O reeditare a semifinalei campionatului din sezonul trecut. S-a impus echipa din Târgoviște cu 3-2, după un meci de o oră și 55 de minute, în care formațiile au trecut pe rând la conducere. Lugojul a mizat în continuare pe principalele arme, falsul Aliona Martiniuc (21 de puncte) și secundul Yelizaveta Ruban (19 puncte), însă s-a văzut clar că suferă fără Georgiana Popa. Accidentată în finala Supercupei, ea era un om de bază al tacticii pregătite de Ugljesa Segrt, nu doar pentru că e o jucătoare foarte valoroasă, dar și pentru că era una dintre cele două românce obligatorii de pe teren. Așa, lipsa ei trebuie suplinită de Andra Artin, care este și ea foarte bună, dar are nevoie de o perioadă de adaptare de care ar fi avut parte dacă antrenorii nu ar fi fost nevoiți să o arunce pe teren de la prima minge.

De partea cealaltă, târgoviștencele au surprins din nou. Renăscută cumva din propria cenușă, cu o echipă care părea că se va destrăma, vicecampioana nu doar că a găsit jucătoare valoroase, ci a reușit să le și așeze pe teren astfel încât să rămână la un nivel înalt. Iar victoria de la Lugoj exact asta demonstrează. Conducătorii formației dâmbovițene au repatriat-o pe Ariana Pîrv, care a fost acum cea mai bună marcatoare a partidei, cu 22 de puncte. De asemenea, au readus-o, după un an, pe belarusa Darya Boris, care contra Lugojului a făcut 15 puncte. În plus, și-a luat ridicătoare de valoare, pe Barakova și pe Anghelache, centri experimentați, precum Faleș și Mayer, dar și jucătoare pe care și le-ar dori oricine pe postul de libero, precum Alexandra Cucu – singura rămasă din vechea garnitură – și Andreea Ispas. La cârma formației a fost numit un tehnician care știe deja campionatul României, Branko Gajic, fost în returul sezonului trecut la Rapid, așa că mix-ul a putut fi făcut foarte bine. Nu știu dacă echipa asta va avea puterea să se bată la titlu, dar știu sigur că va face multe probleme celor trei formații care, măcar teoretic, păreau a face parte din grupul celor cu pretenții la aur: Volei Alba Blaj, Rapid și CSO Voluntari.




Scor final: CSM Lugoj – CSM Târgoviște 2-3 (25-18, 19-25, 23-25, 25-20, 12-15)

Au jucat pentru CSM Lugoj: Martiniuc 21p (+15), Ruban 19p (+6), Canak 10p (+6), Skrypak 9p (+8), Orlandea 8p (+3), Artin 7p (-2), Velikonja 0p (0), Babaș 0p (-1), Vukcevic 0p (-2), Popovic (libero, 0). Nu au jucat: C. Pârv, Vidojevic, Mănăilă, Nistor-Popovici (libero). Antrenor: Ugljesa Segrt.

Au jucat pentru CSM Târgoviște: A. Pîrv 22p (+11), Boris 15p (+2), Krasteva 11p (+3), Mayer 9p (+5), Kullerkann 8p (+2), Faleș 6p (+4), Barakova 5p (+4), Urias 1p (+1), Motroc 0p (0), Anghelache 0p (0), Ciucu (libero, 0), Ispas (libero, 0). Nu a jucat: Gidiuță. Antrenor: Branko Gajic.

CSM a câștigat derby-ul bucureștean cu Dinamo

Primul derby bucureștean al sezonului feminin s-a încheiat cu o surpriză. Nu neapărat că a învins CSM pe Dinamo, ci prin faptul că victoria a venit la capătul a trei seturi. Un succes meritat, desigur – când cineva învinge cu 3-0 nu există termenul de nemeritat sau de întâmplare – dar facilitat și de o zi mai slabă a principalelor marcatoare ale dinamovistelor, Jelena Vulin, Gabriela Dan și Cristina Miron. Este adevărat, o parte din vina pentru această zi proastă o are și antrenorul gazdelor, Marius Măcicășan, care le-a studiat foarte bine pe adversare și astfel blocajul „tigroaicelor” a fost mereu acolo unde era și atacul dinamovistelor. De altfel, scorul la acest procedeu a fost de 10-5 pentru CSM.

Autoare a 16 puncte, franțuzoaica Guewe Diouf a fost cea mai bună marcatoare a partidei.

Scor final: CSM București – Dinamo 3-0 (25-16, 25-22, 25-22)

Au jucat pentru CSM București: Diouf 16p (+10), Zadorojnai 10p (+8), Apolionario Coreea 9p (+5), Sobo 7p (+6), Ikic 6p (+1), Evans 2p (+1), I. Radu 0p (0), A. Alexandru 0p (0), Terra Fernandes (libero, 0). Nu au jucat: Tserennadmid, Kikuchi, Oțet (libero). Antrenor: Marius Măcicășan.

Au jucat pentru Dinamo: G. Dan 11p (+3), C. Miron 9p (+5), Vulin 9p (-1), Kotar 7p (+3), Vîrlan 6p (+1), Gros 2p (+1), Cheluță 1p (+1), Stan 0p (0), Stoiljkovic 0p (-2), Teodoro Silva (libero, 0), Pamfil (libero, 0). Nu au jucat: Puică, Buricea. Antrenor: Milos Gavrilovic.

Medicina Târgu Mureș, prima victorie din campionat

La Bacău, Medicina Târgu Mureș și-a confirmat statutul de favorită și s-a impus cu scorul de 3-0 în fața unei formații care are reale probleme în acest an. Cu 14 puncte, Krystle a fost cea mai bună marcatoare a unui meci fără istoric, în care gazdele au pus ceva probleme doar în primul set.

Scor final: Știința Bacău – Medicina Târgu Mureș 0-3 (21-25, 10-25, 15-25)

Au jucat pentru Știința Bacău: Gorbe 8p (-1), Hantău 7p (+7), Munteanu 6p (-2), Mătanie 4p (+2), Cloșcă 3p (0), Preda 3p (-4), Al. Ion (Libero). Nu au jucat: Boboc, Cuciurean, Hinganu-Marian, Staicu (libero). Antrenor: Lucian Voinea.

Au jucat pentru Medicina: Krystle 14p (+10), Gheți 11p (+4), Duțu 9p (+7), Politanska 8p (+8), Codreanu 8p (+6), Rodrigues de Almeida 6p (0), Jeremic (libero, 0). Nu au jucat: Postea, Cristea, Buran, Bizdrigheanu, Pogor (libero). Antrenor: Julien Van der Vyver.

Rapid, meci de antrenament cu FC Argeș

Primul meci pe teren propriu al Rapidului a fost unul fără emoții. Un 3-0 obținut rapid – așa cum e și numele echipei – în fața unei formații, FC Argeș, care a arătat mai bine decât în prima etapă. De altfel, cred că, pe lângă pricepere, răbdarea e marele secret al antrenorilor care lucrează cu echipe foarte tinere. Iar piteștencele formează o formație cu multe fete care abia au ieșit din adolescență. Așa că eu cred că echipa asta va avea evoluții mai bune de la etapă la etapă, chiar dacă poate nu va câștiga meciurile în care nu va porni ca favorită. Dar cu siguranță evoluția lor va fi din ce în ce mai bună.

Revenind la meci, giuleștencele au dominat partida de la un capăt la celălalt. Întâlnirea i-a dat ocazia lui Dragan Nesic să introducă pe teren toate jucătoarele, lucru pe care, am mai spus-o și o să o repet mereu, îl apreciez foarte mult la un antrenor. Nu știu dacă e corect din punct de vedere teoretic, dar e foarte corect din punct de vedere psihic să introduci fie și pentru o minge toți jucătorii sau jucătoarele de pe foaie. Bineînțeles, nu în meciurile cu seturi terminate mereu la limită, ci în celelalte situații, în care ori propria echipă ori cea adversă s-a detașat pe tabelă și nimic nu se mai poate schimba.

Autoare a 12 puncte, Ioana Baciu a fost cea mai bună marcatoare de pe teren, dar trebuie remarcat că oaspetele au fost cele care s-au impus la capitolul blocaje: 5-3. Este un amănunt care poate scoate în evidență lejeritatea cu care rapidistele au abordat partida.

Scor final: Rapid – FC Argeș 3-0 (25-18, 25-18, 25-15)

Au jucat pentru Rapid: Baciu 12p (+7), Trică 9p (+8), Dimitrova 9p (+7), Roman 8p (+7), Markovic 4p (+3), Uattara 3p (-3), Kosekova 1p (+1), M. Radu 1p (0), Dekany 1p (-3), Pașol 0p (0), Badiu-Savu 0p (0), Țucmeanu (libero, 0), M. Albu (libero, 0). Antrenor: Dragan Nesic.

Au jucat pentru FC Argeș: Diaz Cairo 10p (+6), Massip Mursuli 8p (-4), Miclăuș 6p (0), Grafort Maren 5p (+3), Atanasova 3p (+1), Airoaie 2p (0), Ferencik 2p (0), Licheva 1p (+1), C. Radu 1p (0), Chavdarova 1p (-1), Vizitiu (libero, -1), V. Stan (libero, -2). Nu a jucat: Guceanu. Antrenor: Bogdan Paul.

Volei Alba Blaj, victorie importantă cu CSO Voluntari

Etapa a doua s-a încheiat cu un meci între două pretendente la titlu, Volei Alba Blaj și CSO Voluntari. Cu moralul la cote înalte după ce s-au calificat în faza a doua preliminară a Ligii Campionilor, gazdele au câștigat și al doilea meci din campionat disputat în propria sală. Curios e că dacă socotim și Supercupa obținută în fața fetelor din Lugoj, toate cele trei partide disputate în propria Polivalentă de formația din Blaj s-au încheiat cu scorul de 3-1.

Revenind la partida cu Voluntari, acesta a avut două seturi foarte disputate și două parcă de „reîncărcare a bateriilor”. În primul s-au impus vizitatoarele, care chiar dacă au câștigat doar cu 27-25, au condus de la început până la sfârșit, cu excepția a patru egalități. Apoi, totul s-a schimbat, iar jucătoarele Blajului au trecut la conducerea partidei, lucru confirmat de adjudecarea următoarelor două seturi, la 17, respectiv 13. În actul al patrulea a revenit, însă, dramatismul atât de gustat de iubitorii de volei. Gazdele au ratat o minge de meci la 24-23, apoi adversarele au avut nu mai puțin de trei mingi de 2-2, toate dejucate de campioană. Fără să se sperie de opoziția ilfovencelor, jucătoarele din Blaj au reușit să sprinteze spre victorie și să se impună cu 31-29, la capătul a 40 de minute de joc extrem de intens.

Autoare a 22 de puncte, falsul gazdelor, Biarda, a fost cea mai bună marcatoare a meciului. De la oaspete s-a remarcat cubaneza Heidy Casanova, care și-a trecut prin cont 18 puncte.

Scot final: Volei Alba Blaj – CSO Voluntari 3-1 (25-27, 25-17, 25-13, 31-29)

Au jucat pentru Volei Alba Blaj: Biarda 22p (+12), Onyejekwe 14p (+10), Kockarevic 14 p (+9), Kocic 7p (+4), Felix Costa 7p (-3), Jovic 6p (+2), Axinte 4p (+2), R. Ioan 3p (+3), Deak 0p (0), Ter Brugge 0p (0), Rampelberg (libero, -1), Cojocaru (libero, -2). Nu au jucat: Partnoi, Ocenic. Antrenor: Stevan Ljubicic.

Au jucat pentru CSO Voluntari: Casanova 18p (+9), Lazarevic 14p (+4), Todorova 13p (+7), D. Ionescu 6p (+2), Radosova 6p (0), Ad. Matei 4p (-1), Galic 1p (0), Van de Vyver 1p (-3), Kapelovies 0p (-1), Nesimovic 0p (-1), I. Kosincki (libero, -2), Vereș (libero, -4). Antrenor: Milan Ljubicic.

Divizia A1 (f): Rezultatele etapei a doua a campionatului 2023/ 2024

Sâmbătă, 14 octombrie

Rapid – FC Argeș 3-0 (25-18, 25-18, 25-15)

CSM Constanța – Corona Brașov 3-2 (25-27, 20-25, 28-26, 25-16, 15-11)

CSM București – Dinamo 3-0 (25-16, 25-22, 25-22)

Știința Bacău – Medicina Târgu Mureș 0-3 (21-25, 10-25, 15-25)

CSM Lugoj – CSM Târgoviște 2-3 (25-18, 19-25, 23-25, 25-20, 12-15)

Duminică, 15 octombrie

Volei Alba Blaj – CSO Voluntari 3-1 (25-27, 25-17, 25-13, 31-29)




Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns