SCM Zalău va juca în toamnă în Cupa Challenge, după ce a terminat pe locul 5 în Divizia A1

SCM Zalău s-a calificat în Cupa Challenge

SCM Zalău a dat lovitura pe terenul Stelei, în meciul 2 al confruntării pentru ultimul loc din cupele europene. Ardelenii vor juca în toamnă în Cupa Challenge.

Învingători cu 3-2 în primul meci, zălăuanii mai aveau nevoie de o victorie în următoarele două partide cu Steaua pentru a-și îndeplini obiectivul calificării în cupele europene. Și succesul a venit chiar pe terenul rivalilor, la București, acolo unde, deși steliștii au condus cu 2-0, au fost nevoiți să se recunoască învinși de SCM Zalău cu scorul de 3-2 (17-25, 23-25, 25-18, 25-20, 15-10). Astfel, după un meci care a durat mai bine de două ore, am aflat și numele ultimei reprezentante a României în Cupa Challenge, iar acest nume este cel al zălăuanilor.

Și în acest meci, ca de fapt în acest play-off, SCM Zalău a demonstrat ce vă spuneam încă de la început: atunci când are tot lotul valid, poate pune probleme oricui. Și nu v-am reamintit asta ca să vă demonstrez că înțeleg eu fenomenul, ci pentru a sublinia încă o dată cât de important este pentru o echipă să aibă „bancă lungă”, adică rezerve valoroase, atunci când ajunge în play-off. Pentru că, de exemplu, în meciul de la București cu Steaua, Buzduhan – eroul zălăuanilor în ultimele meciuri, după ce a fost indisponibil mai multe luni din cauza unei operații la genunchi – a fost slab. Numai că în locul lui a intrat Alex Ionescu, celălalt fals de mare forță, care din setul al treilea a fost titular și a fost, per total, cel mai bun jucător de pe teren. A reușit 17 puncte și este unul dintre principalii ”vinovați” că fanii zălăuani vor vedea din nou confruntări europene în propria sală.

SCM Zalău s-a calificat în Cupa Challenge
SCM Zalău s-a calificat în Cupa Challenge (FOTO: Facebook/ SCM Zalău Volei)

Dacă Zalăul a încheiat pe val acest sezon, Steaua, în schimb, a fost departe de ceea ce a arătat anul trecut, fiind nevoită să se mulțumească doar cu locul 6. Spun „doar” nu pentru că numele site-ului este Doarvolei, ci pentru că pentru o vicecampioană locul 6 poate fi socotită o contraperformanță. Dar poate fi, totodată, un moment al formării unei noi echipe care să se bată la medalii și chiar la titlu, pentru că de multe ori dușurile reci sunt mai bune decât băile cu spumă.

Pentru cei care sunt interesați, AICI vedeți statistica partidei dintre Steaua și SCM Zalău.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns