Silver League 2022: România s-a impus în Bosnia și Herțegovina și s-a calificat la turneul Final Four cu două etape mai repede

Bucuria naționalei României după victoria din Bosnia și Herțegovina

Naționala masculină de volei a României și-a îndeplinit primul obiectiv din minimum de meciuri: s-a calificat matematic la turneul Final Four al Silver League 2022. Cu patru victorii din tot atâtea partide, tricolorii nu mai au cum să piardă unul din primele două locuri, calificante la turneul final.
În localitatea Tuzla, din Bosnia și Herțegovina, românii s-au impus cu scorul de 3-1 (25-15, 22-25, 25-22, 25-20), într-o partidă în care Alexandru Rață, titularizat în premieră în această campanie din Silver League, a reușit 23 de puncte, cele mai multe pentru echipa noastră.

Pe lângă titularizarea lui Rață, în acest meci selecționerul Sergiu Stancu a rulat toți cei patru centri, Robert Vologa, Robert Călin, Bela Bartha și Andrei Butnaru, antrenorul echipei noastre profitând de adversarul ceva mai slab pentru a pune la punct anumite scheme care vor fi, cu siguranță, de folos în meciurile din Final Four.

Hora bucuriei naționalei României
Hora bucuriei naționalei României (FOTO: CEV)

Au jucat pentru România: Rață (23), Peța (13), Aciobăniței (13), Matei (5), Vologa (4), Butnaru (4), R. Călin (2), Bala (1), B. Bartha (1), Cl. Dumitru, C. Bartha, Kantor (libero). Nu au jucat: D. Chițigoi, Diaconescu (libero). Antrenor: Sergiu Stancu.

Cu această victorie, naționala României și-a asigurat una dintre primele două poziții în grupa B, ceea ce înseamnă că, indiferent de rezultatul ultimelor două partide din serie, va juca la turneul final, programat în zilele de 18 și 19 iunie. E cert că acolo vor participa Ungaria, țara gazdă, precum și Finlanda, cealaltă echipă componentă a Grupei A, alături de maghiari. Al patrulea loc va fi ocupat de o formație din seria noastră. Acum Albania e cea care are cele mai mari șanse, ea obținând sâmbătă a doua victorie din această campanie a Silver League, 3-1 cu Macedonia de Nord.
Meciurile rămase de disputat în Grupa B a Silver League (m)

 

Miercuri, 8 iunie

20.00 Albania – Bosnia și Herțegovina

21.15 Macedonia de Nord – România

Sâmbătă, 11 iunie

17.00 Bosnia și Herțegovina – Macedonia de Nord

Duminică, 12 iunie

17.00 România – Albania

Rezultatele din Grupa B a Silver League (m)

Albania – ROMÂNIA 1-3 (19-25, 21-25, 27-25, 14-25)

Macedonia de Nord – Bosnia și Herțegovina 3-0 (25-16, 25-17, 25-23)

ROMÂNIA – Macedonia de Nord 3-2 (25-22, 25-17, 23-25, 19-25, 15-13)

Bosnia și Herțegovina – Albania 3-2 (31-29, 20-25, 24-26, 25-18, 15-8)

Macedonia de Nord – Albania 1-3 (23-25, 25-20, 17-25, 22-25)

ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 3-0 (25-17, 25-19, 25-14)

Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-3 (15-25, 25-22, 22-25, 20-25)

Albania – Macedonia de Nord 3-1 (25-20, 20-25, 25-16, 25-22)
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns